Vegetarische traybake met bieten, boterbonen en vijgen
Een super makkelijke vegetarische traybake met bieten, boterbonen en vijgen. Een snel, vegetarisch en gezond recept met rode bieten, verse vijgen, boterbonen, rode ui en geitenkaas.
Een traybake is tegenwoordig een vaak gehoorde term bij recepten. Een traybake is eigenlijk niet meer dan een bakblik vol geroosterde groenten en andere lekkere dingen wat samen een volledige maaltijd vormt. Ik ben zelf ook fan van traybakes, omdat het een super snelle en makkelijke manier is om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Bij ons dus vaak gebruikt tijdens drukke dagen. Deze vegetarische traybake met bieten, boterbonen en verse vijgen is daarom ook ideaal. Veel groenten (biet en rode ui), vezels (boterbonen) en een lekkere combinatie van smaken (vijgen, balsamico en geitenkaas). Zeker het proberen waard als je snel én gezond wilt eten.
Vegetarisch traybake
Je kunt deze vegetarische traybake met bieten gewoon maken op je eigen bakblik. Je hoeft er dan alleen een bakpapiertje op te leggen. Wil je je bakplaat hier niet voor gebruiken dan kan je ook prima een hele grote ovenschaal gebruiken zoals bijvoorbeeld deze. Dat serveert ook makkelijk aan tafel.
Vegetarische recepten met rode biet
Ben je na het maken van deze vegetarische traybake met bieten en boterbonen op zoek naar nog meer vegetarische recepten met rode biet? Probeer dan ook eens deze vegetarische lasagne met geitenkaas en biet of deze plaattaart rode biet, wortel en geitenkaas.
Benodigde keukenmaterialen voor een gezonde traybake
– Grote ovenschaal
– Koksmes
– Vergiet
Vegetarische traybake met bieten, boterbonen en vijgen
Ingrediënten
- 500 gram rode bieten
- 250 gram boterbonen uitlekgewicht
- 3 stuks rode uien
- 75 gram zachte geitenkaas
- 4 stuks verse vijgen
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Kook de bieten in 30 minuten tot 1,5 uur gaar (zomer bieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur) of gebruik gekookte bieten. Laat ze afkoelen en verwijder heel makkelijk de schil. Snijd de bieten vervolgens in partjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de uien en snijd ze ook in partjes.
- Giet de bonen af en spoel af met koud water.
- Pak de grootste ovenschaal die je hebt en verdeel de bieten, de bonen en de ui over de ovenschaal.
- Besprenkel met de basamico azijn en de olijfolie en bestrooi met wat zout en versgemalen peper.
- Rooster de groenten en de bonen 15 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de vijgen door midden of in kwarten en verbrokkel de geitenkaas.
- Haal na 15 minuten de vegetarische traybake met bieten uit de oven en verdeel de gesneden vijgen en verkruimelde geitenkaas over de traybake.
- Serveer de traybake met bieten, boterbonen en verse vijgen.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties