Plaattaart geitenkaas, rode ui en balsamcio
Deze plaattaart geitenkaas, rode ui en balsamico is een vegetarisch plaattaart recept. Gekarameliseerde rode uien met geitenkaas en balsamico blijven heerlijke smaken samen! Een klassieke combinatie.
Mijn oudste dochter (6 jaar) haar lievelings pizza bij de pizzeria hier in de buurt is een pizza met gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en balsamico crème. Al weken vraagt zij aan mij of ik deze pizza ook een keer thuis wil maken. Dat ga ik natuurlijk heel binnenkort doen, maar deze plaattaart rode ui, geitenkaas en balsamico is een iets snellere variant voor doordeweeks, die gelukkig ook in de smaak viel!
Plaattaart rode ui
Een plaattaart met rode ui klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar als je rode uien heel langzaam op laag vuur karamelliseert worden ze heerlijk zoet. Zo ook op de plaattaart. Gebruik echt het liefste 6 grote rode uien (of zelfs iets meer) want door het karamelliseren slinken de uien ook nog eens. Snijd de rode uien in dunne ringen. Omdat uien glibberig zijn, is het best lastig om ringen te snijden. Gebruik daarom een scherp mes zoals deze of een mandoline zoals deze, dat werkt helemaal super makkelijk.
Vegetarische plaattaart recepten
Ben je na het maken van deze plaattaart geitenkaas, rode ui en balsamico op zoek naar meer vegetarische plaattaart recepten? Probeer dan ook eens deze plaattaart van rode biet, wortel en geitenkaas of deze plaattaart van snijbiet, hazelnoten en geitenkaas creme.
Benodigde keukenmaterialen voor plaattaart geitenkaas rode ui
– Dunschiller
– Mandoline of kaasschaaf
– Koksmes

Plaattaart geitenkaas, rode ui en balsamico
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 6 stuks grote rode uien
- 75 gram zachte geitenkaas
- 30 ml balsamico crème
- 1 teentje knoflook
- 50 gram roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper het teentje knoflook.
- Schil de uien en snijd ze in ringen of halve ringen.
- Zet een ruime koekenpan met de roomboter op laag vuur.
- Voeg de knoflook en uien ringen toe aan de koekenpan als de boter gesmolten is en bruist.
- Karameliseer de uien gedurende 15 minuten terwijl je ze regelmatig omschept.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de gekarameliseerde rode uien over het uitgerolde bladerdeeg.
- Brokkel en verdeel daar overheen de geitenkaas.
- Bak de plaattaart met geitenkaas en rode ui in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten tot je bladerdeeg krokant en goudbruin is.
- Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de balsamico crème in strepen erover en serveer.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties