Pasta met venkel en paprika saus

Een favoriet recept! Deze pasta met venkel en paprika saus, feta, rucola, olijven en pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch pasta recept gebaseerd op groenten.

Pasta met venkel en paprika saus

Een favoriet recept! Deze pasta met venkel en paprika saus, feta, rucola, olijven en pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch pasta recept gebaseerd op groenten.

De venkel paprika saus met feta is een heerlijke smaakvolle vegetarische pasta saus voor door de pasta. Bijkomend voordeel is dat je ongemerkt heel veel groenten binnen krijgt, wat vooral bij mijn kinderen erg goed werkt. De combinatie van de zoete geroosterde venkel met geblakerde paprika en de zoute feta is erg lekker samen. Het recept voor het blakeren van de paprika’s vind je hier. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken, het is echt zo gebeurd.

Venkel paprika saus pureren

Na het roosteren van de venkel en het blakeren van de paprika’s (en het verwijderen van de schil daarna) moeten deze samen met de feta gepureerd worden tot venkel en paprika saus. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt.

Vegetarische recepten met venkel

Ben je na het eten van deze pasta met venkel paprika saus op zoek naar meer vegetarische recepten met venkel? Probeer dan ook eens deze venkel wortel soep met dille pesto of deze vegetarische ceviche van venkel.

Benodigde keuken materialen:
Ovenschaal
Ruime pan
Staafmixer of keukenmachine
Koksmes
Knoflookpers
Koekenpan

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pasta met venkel en paprika saus

By Anna Kaptein Serves: 4 - 5 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 50 minuten Total Time: 1 uur 5 minuten

Ingredients

  • 2 venkelknollen
  • 350 gram volkoren spaghetti
  • 4 zoete punt paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram feta
  • 4 eetlepels pompoenpitten
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram rucola
  • olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 240 graden en blaker de paprika's volgens het recept wat je bovenin de tekst vind. Zet daarna tot gebruik apart.

2

Draai daarna de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.

3

Pak een ruime ovenschaal. Snijd de venkel in grove stukken en verdeel in de ovenschaal. Doe dit ook met de ui, de chilivlokken en de knoflook en besprenkel met wat olijfolie.

4

Rooster de venkel 40 minuten in de oven terwijl je regelmatig omschept.

5

Doe de geroosterde venkel met ui en knoflook daarna samen met de feta en de schoongemaakte geblakerde paprika in de keukenmachine en mix tot een redelijk gladde saus. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan de staafmixer.

6

Snijd de olijven door midden.

7

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en krokant zijn.

8

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9

Giet de spaghetti bijna helemaal af, houd een klein beetje aanhangend kookvocht in de pan.

10

Voeg de venkel paprika saus met feta toe aan de spaghetti en roer goed door. Voeg ook de olijven toe.

11

Serveer de pasta met venkel en paprika saus met de rucola en de pompoenpitten.

Pasta met venkel en paprika saus Een favoriet recept Deze pasta met venkel en paprika saus feta rucola olijven en pompoenpitten. Een heerlijk vegetarisch pasta recept gebaseerd op groenten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.