Vegetarische ceviche van venkel

Vegetarische ceviche van venkel, een heerlijk en bijzonder voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt. Een verrassend makkelijk en snel recept.

Vegetarische ceviche van venkel

Vegetarische ceviche van venkel, een heerlijk en bijzonder voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt. Een verrassend makkelijk en snel recept.

Ceviche is van oorsprong een vis gerecht waarbij je rauwe vis zogenaamd ‘gaart’ in citrussap. Een heerlijk voorbeeld hiervan is deze ceviche van coquilles en avocado. Maar ook als je vegetarisch eet moet je ceviche een keer gemaakt en gegeten hebben. Zo lekker fris en smaakvol, een ideaal voorgerecht. Bij een vegetarische ceviche vind natuurlijk niet dezelfde reactie plaats als dat je vis laat garen in citrussap. Maar je kunt natuurlijk wel heel goed de venkel marineren in een soortgelijke marinade van citrussap en smaakmakers.

Waarom vegetarische ceviche van venkel?

Een vegetarische ceviche maken van venkel is een heel goed idee omdat de combinatie van de zoetige venkel met de fris zure citrus erg lekker is. Daarbij is het een relatief makkelijk en verrassend gerechtje wat heerlijk is als vegetarisch voorgerecht. Uiteraard kun je meerdere groenten soorten gebruiken voor het maken van een vegetarische ceviche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan komkommer, koolrabi, wortel of courgette. Zorg er wel altijd voor dat je de groenten in heel dunne plakjes snijd en dat je ze wel even in de citrus marinade laat marineren. Zo trekt de smaak er goed in.

Venkel snijden voor ceviche

Voordat je de venkel gaat marineren in het citroensap moet je deze in heel dunne plakjes snijden. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de venkel heel fijn met een scherp koksmes.

Benodigde keukenmaterialen voor groenten ceviche

Koekenpan
Knoflookpers
Koksmes
Citruspers
Bolzeef
Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)

Vegetarische ceviche van venkel, een heerlijk en bijzonder voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt. Een verrassend makkelijk en snel recept.

Vegetarische ceviche van venkel

Anna Kaptein
Vegetarische ceviche van venkel, een heerlijk en bijzonder voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt. Een verrassend makkelijk en snel recept.
Voorbereidingstijd 45 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 49 min
Gang Voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk grote knolvenkel
  • 1 stuk limoen
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram gemengde jonge bladsla

Instructies
 

  • Snij de venkel met de keukenmachine, mandoline of rasp in dunne plakjes.
  • Hak de knoflook en de rode peper in de keukenmachine of met de hand heel erg fijn.
  • Pers de limoen en de sinaasappel uit en maak hier samen met de fijngehakte knoflook, de rode peper, de olijfolie en de suiker een marinade van. Klop deze goed door elkaar.
  • Leg de venkel plakjes in de marinade en laat deze minimaal 30 minuten marineren.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Laat de venkel na 30 minuten uit lekken in een bolzeef en vang de marinade op.
  • Dresseer de venkel zo mooi mogelijk op een bord. Maak de jonge bladsla aan met een eetlepel van de marinade en leg in het midden van het bord.
  • Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer de vegetarische ceviche van venkel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.