Vegetarische ceviche van venkel

Vegetarische ceviche van venkel, een heerlijk en bijzonder voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt. Een verrassend makkelijk en snel recept.

Vegetarische ceviche van venkel

Vegetarische ceviche van venkel, een heerlijk en bijzonder voorgerecht waarmee je zeker indruk maakt. Een verrassend makkelijk en snel recept.

Ceviche is van oorsprong een vis gerecht waarbij je rauwe vis zogenaamd ‘gaart’ in citrussap. Een heerlijk voorbeeld hiervan is deze ceviche van coquilles en avocado. Maar ook als je vegetarisch eet moet je ceviche een keer gemaakt en gegeten hebben. Zo lekker fris en smaakvol, een ideaal voorgerecht. Bij een vegetarische ceviche vind natuurlijk niet dezelfde reactie plaats als dat je vis laat garen in citrussap. Maar je kunt natuurlijk wel heel goed de venkel marineren in een soortgelijke marinade van citrussap en smaakmakers.

Waarom van venkel?

Een vegetarische ceviche maken van venkel is een heel goed idee omdat de combinatie van de zoetige venkel met de fris zure citrus erg lekker is. Daarbij is het een relatief makkelijk en verrassend gerechtje wat heerlijk is als vegetarisch voorgerecht. Uiteraard kun je meerdere groenten soorten gebruiken voor het maken van een vegetarische ceviche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan komkommer, koolrabi, wortel of courgette. Zorg er wel altijd voor dat je de groenten in heel dunne plakjes snijd en dat je ze wel even in de citrus marinade laat marineren. Zo trekt de smaak er goed in.

Vegetarische ceviche van venkel

By Anna Kaptein Serves: 2 personen
Prep Time: 45 minuten (inclusief marineer tijd) Cooking Time: 5 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 grote knolvenkel
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel palmsuiker of fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram gemengde bladsla

Instructions

1

Snij de venkel met de keukenmachine, mandoline of rasp in dunne plakjes.

2

Hak de knoflook en de rode peper in de keukenmachine of met de hand heel erg fijn.

3

Pers de limoen en de sinaasappel uit en maak hier samen met de fijngehakte knoflook, de rode peper, de olijfolie en de suiker een marinade van. Klop deze goed door elkaar.

4

Leg de venkel plakjes in de marinade en laat deze minimaal 30 minuten marineren.

5

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.

6

Laat de venkel na 30 minuten uit lekken in een bolzeef en vang de marinade op.

7

Dresseer de venkel zo mooi mogelijk op een bord. Maak de jonge bladsla aan met een eetlepel van de marinade en leg in het midden van het bord.

8

Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer de vegetarische ceviche van venkel.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.