Aziatische koolsalade met oesterzwam tempura

Een heerlijke frisse en pittige Aziatische koolsalade van rode kool en Chinese kool met oesterzwam tempura. Een feestelijk vegetarisch voorgerecht óf hoofdgerecht.

Aziatische koolsalade met oesterzwam tempura

Een heerlijke frisse en pittige Aziatische koolsalade van rode kool en Chinese kool met oesterzwam tempura. Een feestelijk vegetarisch voorgerecht óf hoofdgerecht.

Deze Aziatische koolsalade is echt een explosie van smaken en texturen. Heerlijke krokante rauwe rode kool en Chinese kool, een pittige en frisse dressing en de vlezige en krokant gebakken oesterzwam tempura. Een heerlijke combinatie. Je kunt het zowel als vegetarisch voorgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht serveren. Als voorgerecht serveer je uiteraard een stuk minder als bij een hoofdgerecht. Dit recept is geschikt voor 4 hoofdgerechten of 6 voorgerechten.

Salade recepten met kool

Naast deze Aziatische koolsalade met oesterzwam tempura zijn er meer lekkere recepten met rauwe kool te bedenken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze rode kool salade van Ottolenghi of deze salade van Chinese kool.

Rode kool en Chinese kool snijden

Snijd de rode kool en de Chinese kool in heel dunne reepjes, dan smaken ze het lekkerste in een salade. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de rode kool heel fijn met een scherp koksmes.

Benodigde keuken materialen:
Koekenpan
Knoflookpers
Fijne rasp
Koksmes
Citruspers
Mandoline of keukenmachine (deze gebruik ik)
Frituurpan

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Aziatische koolsalade met oesterzwam tempura

By Anna Kaptein Serves: 4 - 6 personen personen
Prep Time: 45 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 55 minuten

Ingredients

  • 1/2 rode kool
  • 1/2 chinese kool
  • 300 gram oesterzwammen
  • 4 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vissaus
  • 15 gram verse munt
  • 15 gram verse koriander
  • 30 gram suiker
  • 200 gram cashewnoten
  • 150 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 250 ml ijskoud bruiswater
  • zout
  • frituurpan of 1 liter zonnebloemolie

Instructions

1

Schil de gember en rasp met de fijne rasp. Doe de rasp in een kom.

2

Voeg de olijfolie, de suiker en de vissaus toe.

3

Pers de knoflook uit en voeg ook toe.

4

Snijd de rode peper in de lengte door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd heel fijn. Voeg ook toe.

5

Pers de limoen uit en voeg het sap toe.

6

Hak de verse koriander en munt fijn en voeg ook toe. Houd een klein beetje achter voor de garnering.

7

Voeg als laatste een beetje zout toe en meng de dressing goed door elkaar.

8

Snijd de rode kool en de Chinese kool in hele dunne reepjes. Doe dit met een mandoline, een keukenmachine of met een heel scherp mes.

9

Meng de dressing door de gesneden rode kool en Chinese kool.

10

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

11

Scheur de oesterzwammen in reepjes.

12

Verwarm de frituur op 180 graden. Heb je geen frituur? Verwarm dan 1 liter zonnebloemolie in een pan tot 180 graden.

13

Maak het tempura beslag door de bloem en een snufje zout door elkaar te mengen.

14

Voeg de eidooier toe en meng goed door.

15

Voeg beetje bij beetje het koude bruiswater toe terwijl je blijft roeren totdat je een glad beslag hebt.

16

Haal de oesterzwammen door het beslag, laat een beetje uit druppelen en laat in de hete frituur zakken.

17

Bak de tempura oesterzwam in een paar minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze zo nodig halverwege nog een keer om.

18

Laat goed uitlekken op keukenpapier.

19

Verdeel de Aziatische koolsalade over de borden.

20

Bestrooi met de geroosterde cashewnoten.

21

Verdeel als laatste de krokant gebakken oesterzwam tempura over de salade.

22

Bestrooi ter garnering met de overgebleven koriander en munt.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.