Paddenstoelen risotto met andijvie
Een heerlijke romige risotto deze paddenstoelen risotto met andijvie. De smaakvolle combinatie van andijvie en paddenstoelen maakt dit recept tot een succesvol vegetarisch hoofdgerecht.
Paddenstoelen risotto met andijvie
Risotto is voor mij echt comfortfood! Heerlijk om te eten bij koud, nat of guur weer. En de ideale maaltijd om veel seizoens groenten in te verwerken. Andijvie is hier niet heel erg populair. Maar als ik de andijvie verwerk in deze vegetarische paddenstoelen risotto met andijvie eten ze het thuis wel graag. En paddenstoelen in risotto is natuurlijk altijd een goed idee. Zo lekker! Zelfs vleesliefhebbers zullen deze vegetarische risotto kunnen waarderen door de smaak en vlezige structuur van de paddenstoelen.
Meer vegetarische andijvie recepten?
Andijvie is helaas niet zo populair. Des te fijner om een aantal recepten met andijvie te vinden die wél in de smaak vallen. Probeer daarom ook eens deze risotto van raapsteel, pompoen en andijvie. Of deze vegetarische wokschotel van witte bonen met andijvie. Een klassiek recept met andijvie in de hoofdrol is natuurlijk de stamppot. Zoals bijvoorbeeld deze variant van stamppot met andijvie en pastinaak. Zowel met spekjes als vegetarisch te bereiden. Als je even goed zoekt en wat recepten gaat uitproberen krijg ook jij vanzelf je favoriete recepten met andijvie. En misschien is dat wel deze risotto met andijvie.
Benodigde keukenmaterialen voor risotto met andijvie
– Pan met dikke bodem (deze gebruik ik zelf)
– Koekenpan
– Handrasp
Paddenstoelen risotto met andijvie
Ingrediënten
- 1 stuk ui
- 3 teentjes knoflook
- 40 gram boter
- 400 gram risotto rijst
- 1/2 stuk andijvie van een grote andijvie of een hele kleine andijvie
- 500 gram gemengde paddenstoelen bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwam en shiitake
- 20 gram gedroogde porcini of andere gedroogde paddenstoelen
- 1 liter bos paddenstoelen bouillon
- 250 ml witte wijn
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
- Was en snijd de andijvie in kleine reepjes.
- Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Zet een pan met dikke bodem en de olijfolie op laag vuur.
- Fruit de ui zachtjes aan totdat hij glazig ziet en voeg op het laatste moment de knoflook toe.
- Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
- Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.
- Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.
- Voeg weer een soeplepel bouillon toe als de vorige bouillon weer door de rijst is opgenomen en blijf steeds goed roeren.
- Blijf goed proeven en herhaal het proces totdat de rijst bijna gaar is. Voeg dan de gesneden andijvie toe en roer door de risotto.
- Blijf bouillon toevoegen en roeren totdat de risotto helemaal gaar is.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen in dunne plakjes (van de shiitakes de steeltjes niet gebruiken!)
- Zet een grote koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Voeg als de olie heet is de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 8 – 10 minuten gaar. Schep of schud regelmatig om tijdens het bakken. Bestrooi met wat zout en peper naar smaak. Doe de helft van de gebakken paddenstoelen door de risotto wanneer deze klaar is en roer door.
- Zet het vuur uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto en garneer met de andere helft van de gebakken paddenstoelen en de Parmezaanse kaas.
- Eetsmakelijk!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties