Vegetarische hoofdgerechten

Risotto van raapsteel, pompoen en andijvie

Een heerlijke risotto boordevol heerlijke seizoensgroenten zoals raapsteel, pompoen en andijvie. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht. 

Risotto van raapsteel, pompoen en andijvie

Een heerlijke risotto boordevol heerlijke seizoensgroenten zoals raapsteel, pompoen en andijvie. Een gezond en vegetarisch hoofdgerecht. 

Jarenlang heb ik alle seizoenen van Masterchef gekeken. Nog steeds trouwens. Elk seizoen is risotto een van de beruchte gerechten waar kandidaten de mist mee in gaan. Het is of niet niet gaar, of te papperig of smaakt flauw. Het is bijna nooit helemaal goed. Dat is ook de reden dat ik mij eigenlijk nooit echt gewaagd heb aan risotto maken. Tot ik een keer zo’n lekkere risotto proefde in Italië, dat ik mij voornam het toch te gaan proberen. En tot mijn verrassing lukte het erg goed en was hij erg lekker! Zelfs zo lekker, dat ik nog steeds heel regelmatig risotto maak met allerlei verschillende groenten combinaties zoals raapsteel, pompoen en andijvie. En stiekem ben ik wel blij dat er geen masterchef jury is die mijn risotto proeft. Want nu kan ik gewoon zorgeloos genieten van dit recept van risotto van raapsteel, pompoen en andijvie. En is die toch een keertje niet gaar genoeg, dan blijf je gewoon roeren totdat hij wel gaar is. Wat een ideaal gerecht eigenlijk, risotto!

Recepten met raapstelen, pompoen of andijvie

Van raapsteel, pompoen en andijvie kan je nog veel meer lekkere gezonde gerechten koken. Zoals deze pesto van raapsteel, deze pompoen tikka massala of deze witte bonen met andijvieAllemaal vegetarische hoofdgerechten.

Risotto van raapsteel, pompoen en andijvie

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 375 gr risotto rijst
  • 1 ui
  • 1 pompoen
  • 200 gr raapstelen
  • 1 kleine andijvie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Was de pompoen. Snijd hem open en verwijder de draden en pitten. Snijd in gelijke blokjes.

2

Was en snijd de andijvie in kleine reepjes.

3

Was de raapstelen en snijd grof.

4

Zet de bouillon op het vuur en laat heel zachtjes koken.

5

Snipper de ui en de knoflook.

6

Zet een pan met dikke bodem en de olijfolie op laag vuur.

7

Bak de knoflook en ui zachtjes aan tot ze glazig zien.

8

Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel totdat alle korrels bedekt zijn met olie.

9

Voeg de wijn beetje bij beetje al roerend toe totdat deze is opgenomen door de rijst.

10

Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf goed roeren.

11

Voeg de stukjes pompoen toe.

12

Voeg weer een soeplepel bouillon toe als het vorige bouillon geabsorbeerd is en blijf steeds goed roeren.

13

Herhaal dit ongeveer 15 minuten.

14

Voeg de andijvie en raapstelen toe.

15

Blijf bouillon toevoegen wanneer het weer geabsorbeerd is totdat de rijst na ongeveer 5 minuten gaar is.

16

Blijf goed proeven en herhaal het proces wanneer de rijst nog niet helemaal gaar is

17

Zet het vuur uit en roer de parmezaanse kaas door de risotto.

18

Breng op smaak met wat peper.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.