Diner/ Recepten

Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico

Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico

Na een heerlijke vakantie in Griekenland met drie keer per dag uit eten is het hoog tijd voor weer wat gezondere maaltijden. Ik heb dan ook weer extra veel zin om zelf te koken en wat gezonder te eten. Vanaf het Griekse strand heb ik al gekeken wat er deze week in het groentepakket zou zitten. Een van de groentes deze week zou andijvie zijn. Een van mijn minst favoriete groentes. En daarom een grotere uitdaging hier een lekker recept mee te vinden. Naar dit recept van pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico van Barry en Vivian was ik erg benieuwd. Pasta met andijvie zou ik namelijk zelf niet zo snel bedenken. Maar wat een positieve verrassing! Echt een heerlijke smaakcombinatie. En met de de zelfgemaakte speltpasta van boerderij Landzicht (naast groentepakketten maken zij ook zelf biologische speltpasta’s!) helemaal lekker en verantwoord.

Benieuwd geworden naar het recept of zin gekregen om thuis wekelijks met mij mee te koken? Kijk dan op http://www.groentenabonnement.nl

Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico

Hoeveelheid: 2 personen
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram (spelt) pasta
  • 1 krop andijvie
  • 2 el boter
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram zachte blauwe kaas zoals gorgonzola of zachte (blauwe) geitenkaas
  • 2 el balsamicoazijn (het liefst een oude)
  • zout en peper

Instructies

1

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

2

Verwijder de schil van de ui, halveer de ui en snijd in dunne ringen.

3

Snijd het teentje knoflook fijn.

4

Verhit 1 eetlepel boter in een ruime pan. Fruit hierin de ui en de knoflook, tot de ui glazig is.

5

Snijd ondertussen de andijvie in kwarten en vervolgens in grove repen.

6

Was de andijvie en doe ze vervolgens met aanhangend vocht in de pan bij de ui.

7

Roerbak het mengsel 3 tot 5 minuten tot de andijvie geslonken en zacht is.

8

Breng op smaak met peper en zout.

9

Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met andijvie en nog een eetlepel boter.

10

Meng het geheel goed door elkaar en laat de boeter smelten. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

11

Schep de pasta met andijvie op 2 borden en verkruimel de kaas erover.

12

Druppel tot slot de balsamicoazijn erover.

13

Garneer eventueel met wat geroosterde pijnboompitjes.

Misschien ook interessant

1 Reactie

  • Beantwoorden
    Seizoensgroenten november met bijpassende recepten
    12 november 2019 at 15:28

    […] bonen met andijviePasta met andijvie, blauwe kaas en balsamicoRisotto met raapsteel, pompoen en andijviePaddestoelen risotto met […]

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.