Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico
Een onverwachts lekkere vegetarische pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico. Een gezond en makkelijk pasta recept met andijvie.
Na een heerlijke vakantie in Griekenland met drie keer per dag uit eten is het hoog tijd voor weer wat gezondere maaltijden. Ik heb dan ook weer extra veel zin om zelf te koken en wat gezonder te eten. Vanaf het Griekse strand heb ik al gekeken wat er deze week in het groentepakket zou zitten. Een van de groentes deze week zou andijvie zijn. Een van mijn minst favoriete groentes. En daarom een grotere uitdaging hier een lekker recept mee te vinden. Naar dit recept van pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico van Barry en Vivian was ik erg benieuwd. Pasta met andijvie zou ik namelijk zelf niet zo snel bedenken. Maar wat een positieve verrassing! Echt een heerlijke smaakcombinatie. En met de de zelfgemaakte speltpasta van boerderij Landzicht (naast groentepakketten maken zij ook zelf biologische speltpasta’s!) helemaal lekker en verantwoord.
Wokken van andijvie voor door de pasta
Door de andijvie samen met de ui en de knoflook te roerbakken in een wok bereid je de andijvie kort op hoge temperatuur waardoor de smaak en voedingsstoffen het beste behouden blijven. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze.
Vegetarische recepten met andijvie
Ben je na deze pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamico op zoek naar meer vegetarische recepten met andijvie? Probeer dan ook eens deze hartige andijvie taart met camembert of deze paddenstoelen risotto met andijvie.
Benodigde keukenmaterialen voor pasta met andijvie
– Kleine pan
– Koksmes
– Vergiet
– Wok (zelf gebruik ik deze van gietijzer)
Pasta met andijvie, blauwe kaas en balsamcio
Ingrediënten
- 150 gram spelt pasta
- 1 krop andijvie
- 2 eetlepel boter
- 1 stuk ui
- 1 teen knoflook
- 75 gram zachte blauwe kaas zoals gorgonzola of zachte blauwe geitenkaas
- 2 eetlepels balsamicoazijn het liefst een oude
- zout en peper
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verwijder de schil van de ui, halveer de ui en snijd in dunne ringen.
- Snijd het teentje knoflook fijn.
- Verhit 1 eetlepel boter in de wok. Fruit hierin de ui en de knoflook, tot de ui glazig is.
- Snijd ondertussen de andijvie in kwarten en vervolgens in grove repen.
- Was de andijvie en doe ze vervolgens met aanhangend vocht in de wok bij de ui.
- Roerbak het mengsel 3 tot 5 minuten tot de andijvie geslonken en zacht is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met andijvie en nog een eetlepel boter.
- Meng het geheel goed door elkaar en laat de boeter smelten. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
- Schep de pasta met andijvie op 2 borden en verkruimel de kaas erover.
- Druppel tot slot de balsamicoazijn erover.
- Garneer de pasta met andijvie eventueel met wat geroosterde pijnboompitjes.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
3 Reacties
Witte bonen met andijvie - Aan tafel bij Anna
21 april 2020 at 15:00[…] Dus ik ben de laatste tijd wat meer gaan experimenteren met andijvie en op zoek gegaan naar lekkere andijvie recepten. Ook omdat het de afgelopen drie maanden andijvie seizoen was en het daarom wat vaker in het […]
Monica
26 april 2023 at 19:46Superlekker recept!
Zijn niet zo van de vega dus hadden en een kabeljauwhaasje bij, ging heel goed samrn
Anna
6 mei 2023 at 15:02Hoi Monica,
Wat leuk te horen! Lekkere variatie inderdaad met een kabeljauwhaasje erbij. Leuk!
Groetjes Anna