Witte asperges uit de oven recept
Dit recept van witte asperges uit de oven is een heerlijke en makkelijke manier van het garen van de witte asperges. Door de witte asperges en papillotte in aluminiumfolie te garen, behouden ze alle smaak. Lekker in combinatie met de krokante ansjovis croutons.
Het aspergeseizoen is alweer even bezig, maar wat blijven ze lekker! De klassiekers met asperges kennen we allemaal. Maar deze variatie van witte asperges in folie met ansjoviscroutons van Barry en Vivian is ook echt een aanrader. In plaats van de asperges te koken stoof je ze in aluminiumfolie en papillotte in de oven. Hierdoor worden ze super mals! Serveer de witte asperges nog in het folie en bestrooi met de ansjovis croutons en de gehakte peterselie. Om er een complete maaltijd van te maken kun je er nog aardappels bij koken of bakken of er een frisse salade bij maken.
Ansjovis croutons bij de asperges uit de oven
De croutons van ansjovis vind ik ook echt een uitvinding. Lekker knapperig en zout en daardoor een perfecte combinatie met de zachte en zoetige asperges uit de oven. Maak ze hele makkelijk zelf van een oude boterham en ansjovis filets. Wil je liever ene vegetarische variant maken? Gebruik dan kappertjes in plaats van ansjovis.. Doe de ansjovis of kappertjes samen met de olie en de citroenrasp in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer zoals deze tot een gladde olie waarin je de croutons van brood gaat bakken.
Na de asperges nog zin in een toetje?
Bijna gelijktijdig met het asperge seizoen loopt ook het seizoen van de rabarber en de pruimen. Daarom mag een heerlijk toetje na het eten van ‘het witte goud’ niet ontbreken. Maak als dessert van de asperges uit de oven bijvoorbeeld deze rabarber crumble met appel of deze pruimen gevuld met crumble. Zo zet je binnen handomdraai een heerlijk seizoens- diner op tafel waarmee je zeker indruk maakt! Ook denk ik dat je met deze variant van witte asperges in folie met ansjovis croutons zeker een originele bereiding hebt gekozen van de heerlijke witte asperges!
Benodigde keukenmaterialen voor asperges uit de oven in aluminiumfolie
– Scherp koksmes
– Ovenschaal
– Dunschiller

Witte asperges uit de oven
Ingrediënten
- 800 gram witte asperges
- 40 gram roomboter
- zout en peper
- 1 stuk oude boterham
- 25 ml olijfolie
- geraspte schil van ¾ citroen
- 3 stuks ansjovisfiletjes
- 2 eetlepel gehakte peterselie
- aluminiumfolie
Instructies
- Scheur 8 stukken aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter af. Leg twee velletje aluminiumfolie op elkaar, zodat je 4 pakketjes kunt maken.
- Schil de asperges twee keer, zodat je straks geen draderige asperges zult eten.
- Leg op ieder set aluminiumfolie 4 asperges of 2 dikke asperges in de lengte gehalveerd.
- Verdeel de boter in kleine klontjes over de asperges. Breng op smaak met zout en peper.
- Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de asperges gaar zijn.
- Maak ondertussen de croutons. Snijd hiervoor de boterham in kleine blokjes, van 5 bij 5 millimeter.
- Pureer met een staafmixer de olie, ansjovis en citroenschil.
- Verwarm deze ansjovisolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg wanneer de olie begint te borrelen, de boterhamblokjes toe.
- Roer de croutons af en toe voorzichtig om (je wilt geen broodpapje krijgen) en laat ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig bakken.
- Haal de asperges uit de oven. Maak de pakketjes aan tafel open. Serveer de witte asperges met de ansjovis croutons en bestrooi met de peterselie.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties