Bijgerechten

Witte asperges in folie met ansjovis croutons

Witte asperges in folie met ansjovis croutons. Een heerlijke en verrassende manier om je witte asperges oftewel het 'witte goud' te eten. Door de asperges samen met de boter te stoven in de folie worden ze heerlijk sappig en ma.s Een heerlijke combinatie met de knapperige en pittige ansjovis croutons. Een heerlijk bijgerecht of hoofdgerecht

Witte asperges in folie met ansjovis croutons

Het aspergeseizoen is alweer even bezig, maar wat blijven ze lekker! De klassiekers met asperges kennen we allemaal. Maar deze variatie van witte asperges in folie met ansjoviscroutons van Barry en Vivian is ook echt een aanrader. In plaats van de asperges te koken stoof je ze in folie in de oven. Hierdoor worden ze super mals! De croutons van ansjovis vind ik ook echt een uitvinding. Lekker knapperig en zout en daardoor een perfecte combinatie met de zachte en zoetige asperges. Serveer de witte asperges nog in de folie en bestrooi met de ansjovis croutons en de gehakte peterselie. Om er een complete maaltijd van te maken kun je er nog aardappels bij koken of bakken of er een frisse salade bij maken.

Toetje erbij?

Bijna gelijktijdig met het asperge seizoen loopt ook het seizoen van de rabarber en de pruimen. Daarom mag een heerlijk toetje na het eten van ‘het witte goud’ niet ontbreken. Maak als dessert bijvoorbeeld deze rabarber crumble met appel of deze pruimen gevuld met crumble. Zo zet je binnen handomdraai een heerlijk seizoens- diner op tafel waarmee je zeker indruk maakt! Ook denk ik dat je met deze variant van witte asperges in folie met ansjovis croutons zeker een originele bereiding hebt gekozen van de heerlijke witte asperges!

 

Witte asperges in folie met ansjovis croutons

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • witte asperges (2 dikke of 4 dunne p.p.)
  • 40 gr boter
  • zout en peper
  • 1 oude boterham
  • 25 ml (olijf)olie
  • geraspte schil van ¾ citroen
  • 3 ansjovisfiletjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • aluminiumfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Scheur 8 stukken aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter af. Leg twee velletje aluminiumfolie op elkaar, zodat je 4 pakketjes kunt maken.

3

Schil de asperges twee keer, zodat je straks geen draderige asperges zult eten.

4

Leg op ieder set aluminiumfolie 4 asperges of 2 dikke asperges in de lengte gehalveerd.

5

Verdeel de boter in kleine klontjes over de asperges. Breng op smaak met zout en peper.

6

Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de asperges gaar zijn.

7

Maak ondertussen de croutons. Snijd hiervoor de boterham in kleine blokjes, van 5 bij 5 millimeter.

8

Pureer met een staafmixer de olie, ansjovis en citroenschil.

9

Verwarm deze ansjovisolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

10

Voeg wanneer de olie begint te borrelen, de boterhamblokjes toe.

11

Roer de croutons af en toe voorzichtig om (je wilt geen broodpapje krijgen) en laat ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig bakken.

12

Haal de asperges uit de oven. Maak de pakketjes aan tafel open. Serveer de witte asperges met de ansjovis croutons en bestrooi met de peterselie.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.