Witte asperges in folie met ansjovis croutons
Het aspergeseizoen is alweer even bezig, maar wat blijven ze lekker! De klassiekers met asperges kennen we allemaal. Maar deze variatie van witte asperges in folie met ansjoviscroutons van Barry en Vivian is ook echt een aanrader. In plaats van de asperges te koken stoof je ze in folie in de oven. Hierdoor worden ze super mals! De croutons van ansjovis vind ik ook echt een uitvinding. Lekker knapperig en zout en daardoor een perfecte combinatie met de zachte en zoetige asperges. Serveer de witte asperges nog in de folie en bestrooi met de ansjovis croutons en de gehakte peterselie. Om er een complete maaltijd van te maken kun je er nog aardappels bij koken of bakken of er een frisse salade bij maken.
Toetje erbij?
Bijna gelijktijdig met het asperge seizoen loopt ook het seizoen van de rabarber en de pruimen. Daarom mag een heerlijk toetje na het eten van ‘het witte goud’ niet ontbreken. Maak als dessert bijvoorbeeld deze rabarber crumble met appel of deze pruimen gevuld met crumble. Zo zet je binnen handomdraai een heerlijk seizoens- diner op tafel waarmee je zeker indruk maakt! Ook denk ik dat je met deze variant van witte asperges in folie met ansjovis croutons zeker een originele bereiding hebt gekozen van de heerlijke witte asperges!
Witte asperges in folie met ansjovis croutons
Ingredients
- witte asperges (2 dikke of 4 dunne p.p.)
- 40 gr boter
- zout en peper
- 1 oude boterham
- 25 ml (olijf)olie
- geraspte schil van ¾ citroen
- 3 ansjovisfiletjes
- 2 el gehakte peterselie
- aluminiumfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Scheur 8 stukken aluminiumfolie van 20 bij 20 centimeter af. Leg twee velletje aluminiumfolie op elkaar, zodat je 4 pakketjes kunt maken.
Schil de asperges twee keer, zodat je straks geen draderige asperges zult eten.
Leg op ieder set aluminiumfolie 4 asperges of 2 dikke asperges in de lengte gehalveerd.
Verdeel de boter in kleine klontjes over de asperges. Breng op smaak met zout en peper.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de asperges gaar zijn.
Maak ondertussen de croutons. Snijd hiervoor de boterham in kleine blokjes, van 5 bij 5 millimeter.
Pureer met een staafmixer de olie, ansjovis en citroenschil.
Verwarm deze ansjovisolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg wanneer de olie begint te borrelen, de boterhamblokjes toe.
Roer de croutons af en toe voorzichtig om (je wilt geen broodpapje krijgen) en laat ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en knapperig bakken.
Haal de asperges uit de oven. Maak de pakketjes aan tafel open. Serveer de witte asperges met de ansjovis croutons en bestrooi met de peterselie.
Geen reacties