Spinazie wokken

29 juni 2023 (Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2023)
Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.

Spinazie wokken

Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.

Spinazie is een voedzame en prachtige groente boordevol gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan vitamines zoals vitamine A, C, en K, evenals mineralen zoals ijzer en magnesium. Spinazie bevat ook antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezond immuunsysteem. Tevens werd mij vroeger altijd verteld dat je van spinazie heel sterk wordt, wat ik mijn kinderen graag ook weer vertel. Waar of niet, spinazie is wel echt een super gezonde groente! Mijn favoriete manier voor het bereiden van spinazie is het wokken van de spinazie. Spinazie heeft gewoon heel weinig nodig om lekker te smaken.

Verse spinazie wokken

Zoals gezegd vind het wokken van verse spinazie de lekkerste manier voor het bereiden van spinazie. Gebruik als je spinazie gaat wokken wel altijd verse spinazie en geen diepvries spinazie. Diepvries spinazie is weer handig bij andere recepten. Wanneer gebruik je dan wel verse spinazie om te wokken? Als je spinazie als bijgerecht wilt eten is het wokken van spinazie de ideale manier. Let er wel op dat je meer dan genoeg verse spinazie koopt om te wokken, de spinazie slinkt namelijk nog enorm. Een zak verse spinazie van 200 gram ziet eruit als veel, maar daar blijft echt niks van over. Koop daarom als je verse spinazie wilt wokken voor 4 personen minimaal 600 gram verse spinazie.

Spinazie wokken met knoflook

Als smaakmaker is het lekker om de spinazie te wokken met knoflook. Snijd een één of twee teentjes knoflook in dunne plakjes, verhit de olie in een goede wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze en voeg de plakjes knoflook toe als de olie goed heet is. Laat de knoflook een halve minuut goed sissen en bakken in de olie voordat je de verse spinazie toevoegt. Doe dit echt maar een halve minuut, als je de knoflook te lang laat bakken voordat je de spinazie toevoegt wordt de knoflook bitter. Daarna alleen nog een snufje zout en een draai versgemalen peper en je hebt super smaakvolle gewokte spinazie.

Vegetarische recepten met spinazie

Ben je na het wokken van de spinazie op zoek naar meer vegetarische recepten met spinazie? Probeer dan ook eens deze wrap van gebakken ei met spinazie en courgette of deze salade met groene asperges en spinazie.

Benodigde keukenmaterialen voor spinazie wokken

Wok
Vergiet
Koksmes

Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.

Spinazie wokken

Anna Kaptein
Spinazie wokken, een simpele maar super smaakvolle bereiding van verse spinazie. Een veganistisch wok recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Basis groente bereidingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram verse spinazie
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 mespunt chilivlokken optioneel

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur.
  • Was zo nodig de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
  • Voeg de plakjes knoflook en de chilivlokken (optioneel) toe en bak ze gedurende een halve minuut tot het begint te geuren.
  • Voeg de spinazie toe aan de wokpan en wok het gedurende 2-3 minuten tot de spinazie begint te slinken.
  • Breng op smaak met zout.
  • Haal de wokpan van het vuur en serveer de gewokte spinazie direct als bijgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.