Salade geroosterde groene asperges en spinazie

Deze salade geroosterde groene asperges met spinazie is prachtig groen en knalt van je bord. Een heerlijke combinatie van asperges geroosterd met citroenschil, spinazie, ei, pijnboompitten en zachte burrata.

Salade geroosterde groene asperges en spinazie

Deze salade geroosterde groene asperges met spinazie is prachtig groen en knalt van je bord. Een heerlijke combinatie van asperges geroosterd met citroenschil, spinazie, ei, pijnboompitten en zachte burrata.

Groene asperges vind ik persoonlijk nog lekkerder dan witte asperges. Gelukkig zijn ze ook steeds beter verkrijgbaar. Mijn favoriete manier voor het bereiden van groene asperges is door ze te roosteren of te te grillen. Voor deze salade met geroosterde groene asperges heb ik, zoals de naam al doet vermoeden, gekozen om de groene asperges te roosteren in de oven met citroenrasp. Uiteraard kun je ze ook heel goed grillen op een grillplaat zoals deze of in een grillpan zoals deze. Of je grilt ze op de barbecue en maakt er daarna deze lekkere salade van.

Meer recepten met groene asperges

De groene asperges zijn wellicht iets minder bekend dan de klassieke witte, maar zeker niet minder lekker. Naast deze heerlijke salade met geroosterde groene asperges en spinazie zijn er nog meer lekkere recepten mee te maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze pasta met groene asperges en gepocheerd ei of deze hartige taart met groene asperges en geitenkaas.

Benodigde keuken materialen:
Koekenpan
Saladeschaal
Koksmes
Dunschiller
Citroen rasp
Eiersnijder
Vergiet

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Salade geroosterde groene asperges en spinazie

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram baby spinazie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 biologische citroen
  • 1 bol burrata
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel crème de balsamico
  • zout en peper

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de groene asperges, schil een heel klein beetje de hardere onderkanten van de groene asperges indien nodig en snijd de onderkanten af.

3

Verdeel de groene asperges over een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Was de citroen en maak droog. Rasp de citroenschil met een fijne rasp en verdeel het citroenrasp over de groene asperges.

5

Besprenkel de groene asperges met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.

6

Rooster de groene asperges in 20 minuten in de oven.

7

Kook ondertussen de eieren in 8 minuten (als ze uit de koelkast komen) zacht.

8

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

9

Was de spinazie en laat goed uitlekken.

10

Pak een grote salade schaal.

11

Verdeel de spinazie over de schaal.

12

Leg daarna voorzichtig de geroosterde groene asperges hier overheen.

13

Snijd de eieren in halve maantjes en verdeel over de salade.

14

Leg de bol burrata in het midden van de salade en scheur een beetje open.

15

Besprenkel de laatste eetlepel olijfolie en de crème de balsamico over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.

16

Serveer de salade met groene asperges en spinazie.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.