Salade geroosterde groenten en kikkererwten

Deze kleurrijke maaltijd salade met geroosterde groenten, geroosterde kikkererwten en gebakken halloumi is volledig vegetarisch, gezond en super smaakvol.

Salade geroosterde groenten en kikkererwten

Deze kleurrijke maaltijd salade geroosterde groenten, geroosterde kikkererwten en gebakken halloumi is volledig vegetarisch, gezond en super smaakvol.

Het roosteren van de groenten en het roosteren van de kikkererwten voor deze salade kost best wat tijd, met name oventijd dus wachttijd. Houd hier dus rekening mee of doe dit, net als ik, een dag van te voren al. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog de halloumi te bakken, de bleekslederij te snijden en de salade te mengen. Door de kruiden, knoflook, ui en olijfolie hoef je geen aparte dressing meer te maken voor deze salade. De salade geroosterde groenten is hierdoor al smaakvol en smeuïg genoeg. Deze salade is lekker voedzaam en tevens ook koolhydraatarm.

Geroosterde groenten salade

Een geroosterde groenten salade is super smaakvol omdat geroosterde groenten een diepere smaak hebben dan wanneer je de groenten zo eet. Door de groenten in de oven te roosteren, worden de natuurlijke suikers in de groenten gekarameliseerd, waardoor de groenten een zoetere en rijkere smaak krijgen. Ook blijven door het roosteren van de groenten de voedingsstoffen behouden en krijgen ze vaak een ietwat knapperige structuur. In deze geroosterde groenten salade heb ik wortel en courgette gebruikt, maar je kunt hier prima van af wijken en groenten kiezen die je nog hebt liggen of dit op dat moment in het seizoen zijn.

Groenten schoon maken voordat je ze gaat roosteren

Als je biologische wortels gebruikt of jonge wortels die net van het land komen dan hoef je ze niet te schillen voordat je ze gaat roosteren. Het enige wat je dan hoeft te doen is ze goed schoon borstelen in het water. Gebruik hiervoor een schone borstel zoals bijvoorbeeld een speciale groenteborstel zoals deze. Zijn de wortels als wat ouder en de schil daardoor taaier? Schil ze dan wel met een dunschiller zoals deze.

Salade met geroosterde kikkererwten

Een salade met geroosterde kikkererwten is niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. Kikkererwten zijn namelijk rijk aan vezels, eiwitten, vitamines en mineralen, waardoor ze een voedzaam ingrediënt zijn voor een salade. Door kikkererwten te roosteren, krijgen ze een knapperige textuur en worden ze gekruid met cajun kruiden, waardoor ze een smaakvolle toevoeging aan een salade zijn. Tevens zorgt de de toevoeging van geroosterde kikkererwten aan deze salade dat je een volwaardige maaltijdsalade krijgt die ok nog eens past binnen een koolhydraatarm menu. Deze salade van courgette, rode biet en feta is ook een heerlijke salade variant met geroosterde kikkererwten.

Vegetarische recepten met geroosterde groenten

Ben je na het maken en eten van deze salade met geroosterde groenten en kikkererwten op zoek naar meer vegetarische recepten met geroosterde groenten? Probeer dan ook eens deze salade met geroosterde groene asperges of deze geroosterde meiraap en bloemkool met basilicum humus.

Benodigde keukenmaterialen voor salade geroosterde groenten

Koekenpan
Koksmes
Mengkom
Saladeschaal
Groente borstel

Deze kleurrijke maaltijd salade met geroosterde groenten, geroosterde kikkererwten en gebakken halloumi is volledig vegetarisch, gezond en super smaakvol.

Salade geroosterde groenten en kikkererwten

Anna Kaptein
Deze kleurrijke maaltijd salade met geroosterde groenten, geroosterde kikkererwten en gebakken halloumi is volledig vegetarisch, gezond en super smaakvol.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram wortelen
  • 1 stuk courgette
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 240 gram kikkererwten uit blik of pot
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 200 gram halloumi
  • 4 stengels bleekselderij
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de wortelen met een schone borstel en snijd ze in schuine repen van ongeveer 8cm lang en 1 cm dik en verdeel ze in een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie, met de chilivlokken en een snuf zout en meng goed door elkaar.
  • Rooster de wortelen 25 minuten in de oven en schep halverwege een keer om. Zet daarna tot gebruik apart.
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 200 graden.
  • Was de kikkererwten goed en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • Marineer de kikkererwten met een eetlepel olijfolie, de cajun kruiden en een snuf zout en meng goed door.
  • Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de kikkererwten in 30 minuten in de oven Schep ze halverwege een keer om.
  • Was de courgette en snijd deze over de lengte in vieren en daarna in blokjes. Doe de courgette blokjes in een ovenschaal.
  • Verwijder de schil van de ui en snijd deze in dunne halve maantjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verdeel beide ook over de ovenschaal.
  • Bestrooi de courgette en rode ui met een snuf zout en besprenkel met olijfolie. Hussel alles goed door en rooster de courgette bij de kikkererwten in de oven 25 minuten. Schep halverwege een keer om.
  • Dep ondertussen de halloumi droog met keukenpapier, snijd deze in plakken en bak de plakken in een droge koekenpan 2 minuten per kant tot ze goud bruin zijn.
  • Was de stengels bleekslederij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Pak een grote, liefst iets platte, saladeschaal. Meng de geroosterde wortel, de geroosterde courgette, ui, en knoflook, de geroosterde kikkererwten en de bleekselderij door elkaar. decoreer als laatste met de gebakken halloumi en serveer.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.