Chinese kool ovenschotel

15 mei 2023
Deze vegetarische Chinese kool ovenschotel met kerrie en tomaat is erg smaakvol en echt comfortfood. Een heerlijk ovenschotel recept.

Chinese kool ovenschotel

Deze vegetarische Chinese kool ovenschotel met kerrie en tomaat is erg smaakvol en echt comfortfood. Een heerlijk ovenschotel recept.

Chinese kool is een snelgroeiende kool met bladeren met brede nerven. Chinese kool is wat knapperige en sappiger dan andere koolsoorten en heeft daardoor ook een iets kortere bereiding nodig. De combinatie in deze ovenschotel van de kruidige kerrie, de milde smaak van de Chinese kool, de zoetige smaak van de tomaten en de toevoeging van de krokante kaas korst maken de Chinese kool ovenschotel met kerrie zo lekker. Het is een heerlijk comfortfoodgerecht dat vol van smaak is en een genot is om te eten.

Ovenschotel met Chinese kool

Het lijkt wellicht wat veel, om een hele Chinese kool te gebruiken voor deze ovenschotel met Chinese kool, maar deze kool slinkt na het bakken aanzienlijk. Ook is het echt heel lekker om een flinke portie gebakken Chinese kool met kerrie te eten in combinatie met de aardappelpuree. Snijd de Chinese kool wel heel fijn, dat is het lekkerste. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt snijd je de kool heel fijn met een heel scherp mes.

Vegetarische recepten met Chinese kool

Ben je na het maken van deze Chinese kool ovenschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met Chinese kool? Probeer dan ook eens deze gegrilde Chinese kool met pikante dressing of deze roergebakken Chinese kool met cashewnoten.

Benodigde keuken materialen voor Chinese kool ovenschotel

1 grote pan
Koekenpan
Knoflookpers
Ovenschotel
Pureestamper
Koksmes

Deze vegetarische Chinese kool ovenschotel met kerrie en tomaat is erg smaakvol en echt comfortfood. Een heerlijk ovenschotel recept.

Chinese kool ovenschotel

Anna Kaptein
Deze vegetarische Chinese kool ovenschotel met kerrie en tomaat is erg smaakvol en echt comfortfood. Een heerlijk ovenschotel recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Chinese kool
  • 3 stuks grote tros tomaten
  • 1 theelepel kerrie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 150 ml melk
  • 40 gram roomboter
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een grote pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.
  • Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het water van en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd vervolgens de Chinese kool in kwarten en verwijder de harde kern onderin. Snijd de Chinese kool vervolgens in reepjes met de mandoline of met een scherp mes.
  • Snipper de ui. Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe als de olie heet is en fruit de ui aan. Voeg de kerrie en de chilivlokken toe aan de ui en bak mee. Pers de knoflooktenen en voeg ook toe.
  • Voeg als laatste de gesneden Chinese kool toe en bak deze ook 4 minuten mee terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met zout en peper. Zet daarna het vuur uit.
  • Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze met de pureestamper tot een puree. Voeg de melk, de roomboter en de nootmuskaat toe en roer goed door tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pak één hele grote ovenschaal (de grootste die je hebt) of twee kleinere ovenschalen. Verdeel de Chinese kool over de bodem van de ovenschaal of ovenschalen. Verdeel daaroverheen 1/3 van de kaas. Verdeel daaroverheen de aardappelpuree. Strijk het aardappelpuree als bovenste laag goed glad en verdeel de rest van de kaas en het paneermeel eroverheen.
  • Was de tomaten, snijd de tomaten in plakjes en verdeel de plakjes over de bovenkant van de Chinese kool ovenschotel.
  • Bak de ovenschotel met Chinese kool af in ongeveer 25 minuten totdat hij een mooi goudbruin korstje heeft.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.