Zuurkool pompoen ovenschotel
Ontdek deze heerlijke vegetarische zuurkool pompoen ovenschotel! Geniet van de gestoofde zuurkool afgetopt met een laagje pompoenpuree, camembert en walnoten.
Een van mijn favoriete comfort foods is toch wel zuurkool. Het liefste heerlijk gestoofd en daarna in een ovenschotel met een lekker kaaslaagje. Deze vegetarische zuurkool pompoen ovenschotel is daar weer een heerlijke variant op met zuurkool, geroosterde pompoenpuree, romige camembert en knapperige walnoten. Laat je verrassen door deze vegetarische zuurkool pompoen ovenschotel dus eigenlijk alleen maar uit groenten bestaat. Lekker én gezond!
Puree maken voor de zuurkool pompoen ovenschotel
Bij het bereiden van de pompoenpuree maakt het nogal uit welke miso je kiest. Kies voor een witte miso als je een mildere smaak wilt of ga voor de rode of zelfs zwarte miso als je van een krachtigere, hartige smaak houdt. Nadat de pompoen met de miso marinade geroosterd is maak je er puree van. Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de pompoen puree wat grover. Wil je een wat fijnere puree dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken.
Vegetarische recepten met zuurkool
Ben je na het maken van deze vegetarische zuurkool pompoen ovenschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met zuurkool? Probeer dan ook eens deze kerrie zuurkool met pastinaak puree of deze zuurkool kroketjes.
Benodigde keukenmaterialen voor de pompoen ovenschotel met zuurkool
– Koekenpan
– Dunschiller
– Pureestamper
– Ovenschaal
Zuurkool pompoen ovenschotel
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen
- 500 gram zuurkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk ui
- 1 mespunt chilivlokken
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 stuk camembert
- 1 eetlepel miso pasta
- 1 theelepel appel azijn
- 1 eetlepel agavesiroop
- 2 handjes walnoten
- 1 flinke klont roomboter
Instructies
- Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de roomboter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg mosterdzaad toe en bak kort tot het begint te knisperen.
- Voeg de chilivlokken, fijngehakte ui en knoflook toe. Bak tot de ui zacht is.
- Voeg de zuurkool toe en laat het geheel 10-15 minuten sudderen. Zet opzij.
- Maak de pompoen schoon door hem goed te wassen, in kwarten te snijden, de draden en pitten te verwijderen en in grove stukken te snijden.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de blokjes pompoen met miso-pasta, agavesiroop en appelazijn.
- Verspreid de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster in de oven gedurende 25-30 minuten of tot de pompoen zacht is. Schep halverwege een keer om.
- Stamp de pompoen daarna tot een grove puree met de pureestamper, je mag best wat stukjes terugvinden.
- Pak een ruime ovenschaal.
- Doe eerst een laag gestoofde zuurkool in een ovenschaal. Verdeel daar overheen de geroosterde pompoenpuree.
- Snijd de camembert in plakken en verdeel de plakken camembert over de pompoenpuree.
- Strooi de walnoten over de zuurkool pompoen ovenschotel.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de walnoten goudbruin zijn.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Serveer warm en geniet van deze heerlijke zuurkool-pompoen ovenschotel!
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties