Vegetarische bami met rode kool
Een verrassend bami recept! Vegetarische bami met rode kool, wortel en zelfgemaakte kruidenmix. Maak eens bami met rode kool in plaats van met witte kool.
Bami wordt doorgaans gemaakt met witte kool, maar wist je dat het met rode kool net zo lekker is en je ook nog een leuke kleur mee geeft? Probeer het eens en maak deze vegetarische bami met rode kool en wortelen. Heerlijk met een gebakken spiegeleitje waarbij het eigeel zo je bami inloopt. Het bami kruidenmengsel maak je heel makkelijk zelf door de verschillende kruiden die staan beschreven bij de ingrediënten samen te voegen. Wil je standaard bami kruiden in een potje hebben staan? Maak dan extra en doe de rest in een kruidenpotje.
Rode kool fijn snijden voor door de bami
Voor het maken van de bami met rode kool moet je de rode kool super fijn snijden, dat is het lekkerste. Het in dunne reepjes snijden van de rode kool kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.
Vegetarische recepten met rode kool
Ben je na het maken van deze vegetarische bami met rode kool en wortel op zoek naar meer vegetarische recepten met rode kool? Probeer dan ook eens deze vegetarische ovenschotel met rode kool en knolselderij of deze Aziatische koolsalade met tempura oesterzwam.
Recept instructie voor vegetarische bami met rode kool
Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de vegetarische bami met rode kool. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de rode kool bami en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!
Vegetarische bami met rode kool
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 stuk rode kool
- 500 gram wortel
- 1 stuk grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram mie
- 3 cm verse gember
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel koriander poeder
- 1 theelepel komijn poeder
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels sojasaus
- 100 gram gebakken uitjes
- 6 stuks eieren
- 10 gram verse koriander als je er van houdt
- cassave chips optioneel
Instructies
- Verwijder het buitenste blad van de rode kool.
- Snijd de rode kool met een mandoline of een heel scherp mes in dunne reepjes.
- Was de wortelen en snijd de wortelen in hele dunne plakjes.
- Maak de knoflook teentjes en de ui schoon en snipper fijn.
- Snijd de schil van de gember af en rasp met een fijne rasp.
- Zet de wok met een scheut olijfolie op halfhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook, geraspte gember en alle kruiden toe en fruit een paar minuten aan terwijl je regelmatig roert. Zorg dat het niet aanbrand!
- Voeg de rode kool en de wortel toe en bak kort aan.
- Voeg de sojasaus en de ketjap toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de wok.
- Laat de rode kool en de wortel 15 minuten wokken / stoven op laag vuur terwijl je regelmatig roert. Let goed op dat het niet te droog wordt, voeg zo nodig een klein scheutje water toe.
- Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bak 6 spiegel eitjes in de koekenpan, zorg dat het eigeel nog wat vloeibaar is.
- Giet de mie af en voeg toe aan de gewokte rode kool e wortel en meng goed door.
- Breng de bami met rode kool op smaak met zout en eventueel wat extra peper.
- Serveer de vegetarische bami met rode kool met de gebakken eitjes, de gebakken uitjes en eventueel de verse koriander. Lekker met cassave chips.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties