Pizza margherita van speltmeel

Pizza margherita van speltmeel pizza margharita pizza recept tomaat mozzarella basilicum groenten makkelijk biologisch 1

Pizza margherita van speltmeel

Een echte klassieker met ene kleine twist, deze vegetarische pizza margherita van speltmeel. Net wat voedzamer en gezonder dan witte bloem. Een heerlijk pizza recept.

Zaterdag avond pizza avond! Ik maak graag pizza’s en vind het leuk om er eindeloos mee te variëren. Ik heb dan ook een echte pizza steen gekocht voor in mijn oven. Op die manier boots je het beste een echte pizza oven na. Een van mijn favoriete pizza’s blijft toch wel de pizza margherita. Lekker met goede tomatensaus, tomaat, mozzarella en verse basilicum. Heerlijk! Het pizzadeeg maak ik echter altijd van speltmeel en speltbloem in plaats van gewone witte bloem. Zo wordt de pizza iets voedzamer en dus gezonder. En de smaak is nog steeds heerlijk!

Pizza margherita van speltmeel bakken op pizzasteen

Deze pizza margherita van speltmeel kun je prima in je oven op een bakplaat bakken. Maar wist je dat je in je oven ook heel makkelijk een pizza oven kunt imiteren? Plaats dan een pizzasteen zoals deze in je oven en zet de oven ruim een halfuur van te voren al aan. De steen wordt dan echt goed heet. Vervolgens schuif je de pizza op bakpapier zo op de pizzasteen waar hij gebakken wordt. Doordat de pizzasteen loeiheet bakt hij net zo goed en knapperig als in een pizza steenoven.

Recepten op basis van speltmeel

Ben je na het maken van deze pizza margherita van speltmeel op zoek naar meer recepten met speltmeel? Probeer dan ook eens deze zelfgemaakte wraps van speltmeel of deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika.

Recept instructie voor pizza margherita met verse basilicum

Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de pizza margherita van speltmeel en met verse basilicum. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de pizza margherita van speltmeel en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Pizza margherita van speltmeel pizza margharita pizza recept tomaat mozzarella basilicum groenten makkelijk biologisch 1

Pizza margherita van speltmeel

Anna Kaptein
Een echte klassieker met ene kleine twist, deze vegetarische pizza margherita van speltmeel. Net wat voedzamer en gezonder dan witte bloem. Een heerlijk pizza recept.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur 15 min
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 2 grote pizza’s

Ingrediënten
  

  • 125 gram volkoren speltmeel
  • 125 gram spelt bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram passata die pomodoro
  • 250 gram cherrytomaatjes vind ik zelf het lekkerste, maar Roma- of tros tomaten kan natuurlijk ook
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Meng het speltmeel, de speltbloem en het zout in een beslagkom goed door elkaar.
  • Los het gist en de suiker met een beetje van het water op.
  • Meng vanuit dat kuiltje de gist langzaam met wat speltmeel.
  • Maak een kuiltje in het meel en doe daar de gistoplossing in.
  • Voeg 2 eetlepels van de olijfolie toe en meng langzaam vanuit het midden verder.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van het water toe en meng verder vanuit het midden totdat het één geheel wordt.
  • Kneed het deeg goed en zorg dat het een gladde egale bal wordt die een heel klein beetje plakt en zacht aanvoelt. Als hij nog heel erg plakt, voeg een klein beetje bloem toe. Wanneer hij juist te droog is, voeg een klein beetje water toe.
  • Zet afgedekt in een kom op een warme plek om 2 uur te rijzen.
  • Verwarm je oven voor op 230 graden.
  • Verdeel het voorbereidde pizzadeeg in tweeën en rol ze uit tot twee dunne pizza’s en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Breng de passata op smaak met de Italiaanse kruiden, zout, peper en een uitgeperst teentje knoflook.
  • Schep een ruime eetlepel passata op het uitgerolde deeg en verdeel met de bolle kant van de lepel over het deeg.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Verdeel de mozzarella over beide pizza’s.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd in dunne plakjes.
  • Verdeel over beide pizza’s zoveel als je lekker vind.
  • Besprenkel met overgebleven olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat meer peper.
  • Bak de pizza’s in het midden van de oven ongeveer 12 – 15 minuutjes tot ze mooi krokant zijn.
  • Scheur tot slot de basilicum over de pizza margherita van speltmeel en dien op.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.