Vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij

Een super lekkere vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij en krokante notenkorst. De rode kool is gestoofd met appel en kruiden, afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolselderij en als laatste een krokante top van noten en kaas.

Vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij en notenkorst

Een super lekkere vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij en krokante notenkorst. De rode kool is gestoofd met appel en kruiden, afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolselderij en als laatste een krokante top van noten en kaas.

Rode kool is altijd een heerlijke groente om te verwerken in een ovenschotel. Je moet er alleen wel even de tijd voor uittrekken. Vooral veel wachttijd, dus ondertussen kan je gerust iets anders gaan doen. Allereerst gaan we de rode kool 1,5 uur stoven met appel en balsamico, voor het zoetige en wat pit. Daarna maken we een zachte puree van aardappel en knolselderij. Erg lekker én tegelijkertijd weer extra groenten die je binnen krijgt. Omdat het een vegetarische ovenschotel is zit er geen vlees in (logisch) maar in plaats daarvan hebben we de vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij afgemaakt met een super verrassende crunchy topping van noten en zaden gebakken in sojasaus. Gemengd met kaas een heerlijke topping.

Rode kool fijn snijden

Het in dunne reepjes snijden van de rode kool voor in de vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.

Vegetarische recepten met rode kool

Ben je na het maken van deze vegetarische rode kool ovenschotel op zoek naar meer vegetarische recepten met rode kool? Probeer dan ook eens deze rode kool salade of deze sous vide gegaarde rode kool met balsamico.

Benodigde keukenmaterialen voor rode kool schotel met appel

Ovenschaal
Ruime pan
Handrasp
Knoflookpers
Koksmes
Dunschiller

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Een super lekkere vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij en krokante notenkorst. De rode kool is gestoofd met appel en kruiden, afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolselderij en als laatste een krokante top van noten en kaas.

Vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij

Anna Kaptein
Een super lekkere vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij en krokante notenkorst. De rode kool is gestoofd met appel en kruiden, afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolselderij en als laatste een krokante top van noten en kaas.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk rode kool
  • 2 stuks goudreinetten
  • 1 stuk ui
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 1 stuk ster anijs
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 2 stuks kruidnagels
  • 400 gram aardappels
  • 1/2 stuk knolselderij
  • 1 scheut melk
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Snijd de rode kool met de mandoline of een heel scherp mes in dunne reepjes.
  • Snipper de ui en schil de appels en snijd in grove stukken
  • Doe de rode kool in een grote pan samen met de ui, de balsamico azijn, het kaneelstokje, de steranijs, de kruidnagels en een glaasje water.
  • Zet de rode kool op laag vuur op en laat 1,5 zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg als de rode kool te droog wordt nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil ondertussen de aardappels en de knolselderij. Snijd beide in grove stukken en doe in een ruime pan met water.
  • Zet de aardappels en de knolselderij op het vuur en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken tot beide mooi gaar zijn.
  • Giet het water af en stamp de aardappel en knolselderij met de pureestamper tot puree. Voeg de boter en de melk toe zodat je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe ondertussen de gemengde noten in de keukenmachine en maal ze grof.
  • Rooster daarna de gehakte noten samen met de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  • Voeg de sojasaus toe en rooster alles samen totdat de nootjes zoutig en krokant zijn.
  • Laat afkoelen en meng de noten met de geraspte kaas.
  • Verdeel de rode kool over de bodem van een ruime ovenschaal.
  • Bedek de rode kool daarna met de puree van aardappel en knolselderij.
  • Maak de vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij af door de crunchy noten met kaas over de bovenkant te strooien.
  • Bak de rode kool ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.
Vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij Een super lekkere vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij en krokante notenkorst. De rode kool is gestoofd met appel en kruiden afgedekt met een zachte puree van aardappel en knolse 1

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.