Bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok

Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.

Bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok

Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.

Mijn moeder maakte vroeger altijd een variatie op dit wokgerecht wat uit een Indiaas kook boekje kwam. Regelmatig maak ik nog diverse varianten op dit recept waarbij de basis vaak hetzelfde is. Namelijk de combinatie van kruiden die gebruik in deze wokschotel. Vaak samen met bloemkool en tomaatjes. De bloemkool is gewoon super lekker met deze kruiden en de tomaatjes zorgen voor de smeuïgheid. Verder kun je gemakkelijk ingrediënten wisselen of toevoegen. Zoals bijvoorbeeld kikkererwten, spinazie of zoete aardappel.

Makkelijk wokgerecht met bloemkool, aardappel en tomaatjes

Dit soort recepten uit de wok, bomvol smaak en met seizoensgroenten vind ik echt ideaal. Lekker, makkelijk en gezond. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze. Vaak maak ik zelfs een dubbele hoeveelheid zodat we de dag erna ook nog van kunnen eten. Zeker gerechten met zoveel kruiden smaken vaak de dag erna nog lekkerder, omdat de smaken er dan goed in kunnen trekken.

Vegetarische recepten met bloemkool

Ben je na het maken van deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok op zoek naar andere vegetarische aanraders uit de wok? Probeer dan ook eens deze roer gebakken Chinese kool met kerrie en cashewnoten of deze roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel.

Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.

Bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok

Anna Kaptein
Een heerlijk en makkelijk vegetarisch en veganistisch eenpansgerecht, deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht op een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk bloemkool
  • 1/2 kilo vastkokende aardappels
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Zet in een pan met water en een snufje zout op en kook in 10 – 15 minuten net beetgaar. Giet af en zet apart.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en was goed.
  • Blancheer de bloemkool roosjes in kokend water in 5 minuten tot ze ook net beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
  • Zet een wok met twee eetlepels zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en voeg toe aan de wok als de olie heet is.
  • Voeg ook alle kruiden toe en laat het geheel een paar minuten aanfruiten terwijl je regelmatig roert.
  • Snipper de knoflook en voeg in de laatste minuut toe.
  • Voeg de aardappel stukjes en de bloemkool roosjes toe en roer alles goed door terwijl je het goed warm laat worden.
  • Was de cherry tomaatjes en halveer ze. Voeg ze in de laatste minuut ook toe aan de wok en roer goed door.
  • Breng op smaak met wat zout en knijp de halve citroen uit boven de wok.
  • Serveer de bloemkool, aardappelen en tomaatjes uit de wok wanneer alles goed warm is.


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.