Bleekselderijsalade

4 juli 2023
Een heerlijke bleekselderijsalade met appel, tomaatjes, feta en geroosterde kikkererwten. Een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd salade.

Bleekselderijsalade

Een heerlijke bleekselderijsalade met appel, tomaatjes, feta en geroosterde kikkererwten. Een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd salade.

Bleekselderij is een veelzijdige groente met een knapperige textuur en een milde smaak. Het is rijk aan vezels, vitamines en mineralen, waaronder vitamine K, vitamine C en kalium. Bleekselderij heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Deze bleekselderijsalade bevat veel verschillende groenten, kleuren en texturen en leent zich daarom erg goed om op een mooie platte schaal geserveerd te worden. Zo ziet de salade er mooi en aantrekkelijk uit. Kies bijvoorbeeld een schaal zoals deze.

Bleekselderij rauw eten

Bleekselderij is ideaal om rauw te eten. Rauwe bleekselderij is knapperig en verfrissend, perfect als gezonde snack of als toevoeging aan salades. Het biedt een heerlijke crunch en een subtiele smaak. Bovendien behoudt rauwe bleekselderij zijn voedingsstoffen, waaronder de vitamines, mineralen en vezels. Dus als je op zoek bent naar een gezonde en voedzame maaltijdsalade, dan is een bleekselderijsalade echt een goed idee.

Bleekselderijsalade van tevoren maken en bewaren

Zelf eet ik deze bleekselderij graag als lunch of als lichte maaltijd. Het recept voor deze salade is voor een flinke portie, dus deze salade kan ik dan heel goed 4 of 5 keer meenemen naar mijn werk als lunch. De ingrediënten zijn allemaal goed houdbaar in de koelkast waardoor je deze bleekselderijsalade lang goed en vers kan houden. Ideaal dus om in het weekend te maken en heel de week lekker van te eten.

Recepten met bleekselderij

Ben je na het maken van deze bleekselderijsalade op zoek naar meer recepten met bleekselderij? Probeer dan ook eens deze aardappelsalade met bleekselderij of deze Marokkaanse traybake met pompoen en pastinaak.

Benodigde keukenmaterialen voor salade met bleekselderij

Koksmes
Mengkom
Saladeschaal
Snijplank

Een heerlijke bleekselderijsalade met appel, tomaatjes, feta en geroosterde kikkererwten. Een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd salade.

Bleekselderijsalade

Anna Kaptein
Een heerlijke bleekselderijsalade met appel, tomaatjes, feta en geroosterde kikkererwten. Een lekkere en gezonde vegetarische maaltijd salade.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bos bleekselderij
  • 3 stuks appels elstar of andere frisse appel
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 150 gram kikkererwten
  • 150 gram feta
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie 3 voor dressing + 1 voor marinade kikkererwten
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de kikkererwten goed en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Maak een marinade van 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, de gemalen komijn en een snuf zout.
  • Marineer hier de kikkererwten mee en laat ze minimaal 5 minuten staan.
  • Verdeel de kikkererwten daarna in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de kikkererwten op 200 graden 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  • Snijd de feta in kleine, brokkelige stukjes.
  • Snijd de bleekselderij in halve maantjes en was ze goed.
  • Was ook de cherry tomaajes en snijd door midden.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Meng de bleekselderij, appel en tomaatjes door elkaar in een grote kom.
  • Maak van de citroensap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper de dressing en meng door de salade.
  • Hak de verse peterselie en basilicum grof en meng ook door de salade.
  • Verdeel de bleekselderijsalade over een platte saladeschaal en bestrooi als laatste met de geroosterde kikkererwten en de verkruimelde feta.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.