Salade van sperziebonen en rode ui

sperziebonen salade

Salade van sperziebonen en rode ui

Deze salade van sperziebonen en rode ui is heerlijk fris en vol groenten. Een kleurrijk, gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.

De sperzieboon is een hele alledaagse en lekkere peulvrucht die vaak gekookt wordt gegeten. Ik hou erg van sperziebonen, maar gekookt vind ik ze een beetje saai. Dus wanneer ze in het groentepakket zitten maak ik er graag deze sperziebonen salade van. Precies zoals ik het tijdens een lange werk vakantie in Italië geleerd heb.

Knoflook door salade van sperzieboontjes

Deze salade van sperzieboontjes maakten de Italianen heel vaak toen ik daar voor een paar maanden aan het werk was. En zoals de Italianen bij veel recepten doen, doen ze ook door deze salade van sperziebonen een teentje knoflook. Ik houd er zeker van, maar door een salade moet de knoflook wel echt fijn gesneden zijn. Daarom gebruik ik voor een salade altijd een knoflookpers. Nu zijn er heel veel verschillende knoflookpersen te vinden, maar het nadeel is vaak dat je ze lastig schoon krijgt omdat je de knoflook restjes niet uit de gaatjes krijgt. Heel irritant. Deze knoflookpers heeft daar gelukkig geen last van, omdat je de knoflook restjes er heel makkelijk weer uit kan ‘persen’ of ‘drukken’. Mijn favoriet op knoflookpers gebied dus.

Vegetarische recepten met sperziebonen

Ben je na het maken van deze salade van sperziebonen en rode ui op zoek naar meer vegetarische recepten met sperziebonen? Probeer dan ook eens deze roergebakken sperziebonen met broccoli en champignons of deze frittata met groene groenten waaronder sperziebonen.

Recept instructie voor salade van sperziebonen en rode ui

Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de salade van sperziebonen en rode ui. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de salade van sperziebonen en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!

Deze salade van sperziebonen en rode ui is heerlijk fris en vol groenten. Een kleurrijk, gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.

Salade van sperziebonen en rode ui

Anna Kaptein
Deze salade van sperziebonen en rode ui is heerlijk fris en vol groenten. Een kleurrijk, gezond en smaakvol vegetarisch salade recept.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram sperziebonen
  • 1/2 krop eikenbladsla
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Instructies
 

  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Kook de sperziebonen in 8 – 10 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft.
  • Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken.
  • Meng de olijfolie en balsamico azijn.
  • Pers het teentje knoflook erbij uit.
  • Breng op smaak met wat peper en snufje zout.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een slaschaal en besprenkel de salade van sperziebonen met de dressing.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.