Bakken/ Recepten/ Salades

Sperziebonen salade

sperziebonen salade

De sperzieboon is een hele alledaagse en lekkere peulvrucht die vaak gekookt wordt gegeten. Ik hou erg van sperziebonen, maar gekookt vind ik ze een beetje saai. Dus wanneer ze in het groentepakket zitten maak ik er graag deze sperziebonen salade van.

Sperziebonen salade

Hoeveelheid: 4
Kooktijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr sperziebonen
  • halve krop eikenbladsla
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Instructies

1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

2

Kook de sperziebonen in 8 - 10 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.

3

Rooster de pijnboompitten.

4

Snipper de rode ui fijn.

5

Was de cherrytomaatjes en snijd ze door de helft.

6

Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken.

7

Meng de olijfolie en balsamico azijn.

8

Pers het teentje knoflook erbij uit.

9

Breng op smaak met wat peper en snufje zout.

10

Voeg alle ingrediënten samen in een slaschaal en besprenkel met de dressing.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.