Bakken/ Tussendoortjes

Wortelballetjes met dadel en kokos

Wortelballetjes met dadel en kokos. Een gezond, suikervrij, koemelkvrij, glutenvrij en veganistisch tussendoortje. Maar bovenal erg lekker! Heel geschikt als traktatie of gewoon bij de koffie.

Wortelballetjes met dadel en kokos

Na de brownies van vorige week is dit gezonde en suikervrije  recept van wortelballetjes met dadel en kokos een goede afwisseling. En echt niet minder lekker. Terwijl er geen toegevoegde suikers, bloem of boter in dit recept voorkomen. Hierdoor is het ook een veganistisch, koemelkvrij en glutenvrij tussendoortje te noemen. Omdat ze er zo prachtig uitzien en zo handzaam zijn, ideaal als traktatie of om te serveren tijdens een verjaardag. Wat je over hebt eet je gewoon de week erna als tussendoortje. Zonder enkel schuldgevoel.

Op zoek naar meer gezonde tussendoortjes? Probeer dan ook eens deze suikervrije spelt eierkoeken.

Wortelballetjes met dadel en kokos

By Anna Kaptein Serves: 20 balletjes
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 3 middelgrote wortels
  • 15 gedroogde abrikozen
  • 30 ontpitte dadels
  • 10 halve walnoten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 40 gr gemalen kokos
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructions

1

Schil de wortels en snijd in grove stukken.

2

Rooster de sesamzaadjes.

3

Doe de dadels, abrikozen, wortels en walnoten in de keukenmachine en maal fijn.

4

Smelt de kokosolie.

5

Meng dit gemalen mengsel met de geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels van de kokos en de gesmolten kokosolie en kneed het tot een egaal mengsel.

6

Draai er 20 balletjes van.

7

Doe de overgebleven kokos is een kommetje en rol de balletjes erdoorheen.

8

Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.

Misschien ook interessant

4 Reacties

  • Reageer
    Christine
    6 november 2016 at 13:05

    Prachtig! Ik denk dat de wortels ook in de keukenmachine gaan?

    • Reageer
      Anna
      6 november 2016 at 16:14

      Hoi Christine, ja dat klopt! Alles in de keukenmachine. Succes!

  • Reageer
    Anne
    6 november 2016 at 17:07

    Heerlijk, ik heb ze al meerdere keren gemaakt en het is altijd een groot succes!

    • Reageer
      Anna
      8 november 2016 at 09:42

      Ja is echt heerlijk! En je kan er zo goed mee variëren, net wat je in huis hebt.

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.