Soep

Pompoensoep met gember en kokos

Pompoensoep met gember en kokos. Een heerlijke fluweelzachte soep met pit door de gember en peper.

Pompoensoep met gember en kokos

Pompoensoep met gember en kokos is een perfecte combinatie van smaken in één soep. Een fluweelzachte ietwat zoetige soep met pit door de gember en peper.

Waar veel kinderen op 31 oktober halloween vierden, vierde ik als kind altijd vanuit school het Sint Maartensfeest op 11 november. Met heel het gezin waren wij dan van te voren druk met het uithollen en versieren van knollen en pompoenen. Deze knollen en pompoenen werden dan omgetoverd tot de mooiste lantaarntjes. Met deze lantaarntjes gingen wij dan al zingend langs de deuren, waar wij als beloning fruit of snoep kregen. De achtergrond van het Sint Maartenfeest is mij nog steeds niet helemaal bekend. Maar toch zorg ik er begin november weer voor dat ik genoeg kleine pompoentjes in huis heb. Stiekem blijft het leuk om er weer mooie lantaarntjes van te maken. En van de inhoud maak je een heerlijke pompoensoep met gember en kokos. En zeg nou zelf, ze zien er super schattig uit toch?

Meer pompoensoep inspiratie?

Probeer dan ook eens deze soep van pompoen en zoete aardappel.

Pompoensoep met gember en kokos

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 1 grote pompoen of 3 kleine pompoentjes
  • 1 ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 cm verse gember
  • Rode peper
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentenbouillon
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructions

1

Was de pompoen en snijd in tweeen. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd de pompoen in grove stukken.

2

Pel en snipper de ui en de knoflook.

3

Snijd de peper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd daarna in kleine stukjes.

4

Schil het stukje gember en snijd in kleine stukjes.

5

Schil de winterpeen en snijd in grove stukken.

6

Zet een grote pan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur.

7

Voeg de ui en de knoflook toe en fruit in twee minuten.

8

Voeg de peper en gember toe en bak 2 minuten mee.

9

Doe de pompoen en wortel erbij in de pan en bak paar minuten mee.

10

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.

11

Laat 25 minuten zachtjes doorkoken.

12

Rooster de zonnebloempitten 2 minuten. Voeg de ketjap toe en blijf goed roeren totdat deze is drooggekookt en is vastgeplakt aan de zonnebloempitten.

13

Haal de soep van het vuur en pureer deze met de staafmixer.

14

Garneer met de zonnebloempitten.

Misschien ook interessant

1 Reactie

  • Reageer
    Anne
    9 november 2016 at 10:13

    Heerlijk, pompoensoep is zo lekker. Wat een goed idee trouwens om er gember aan toe te voegen, dit ga ik volgende keer ook proberen.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.