Bietensoep met prei en room van geitenkaas
Een kleurrijke vegetarische bietensoep met prei en room van geitenkaas. Een gezonde en voedzame soep bomvol smaak en groenten.
Soep van rode bieten
Deze bietensoep met prei en room van geitenkaas is echt een van mijn favoriete soepen. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soep liefhebber. Maar omdat ze bij mij thuis wel erg graag soep eten en het ook de perfecte manier is om mijn dochtertjes groenten te laten eten, maak ik het toch met enige regelmaat. En dan vind ik zelf deze variant van bietensoep erg lekker.
Omdat deze vegetarische bietensoep van prei en room van geitenkaas vrijwel alles in zich heeft waar een goede soep bij mij aan moet voldoen. Hij is redelijk stevig, vult goed, is gezond en smaakt zoetig en tegelijkertijd pittig door het venkelzaad en de room van geitenkaas.
Bietensoep pureren
Na het koken en stoven van de rode bieten en de prei moet je als laatste de soep pureren. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt. Het resultaat van beide is een heerlijke, ietwat dikke bietensoep. Voeg de room van geitenkaas pas toe op het moment van serveren.
Vegetarische soep recepten
Ben je na het maken van deze bietensoep met prei en room van geitenkaas op zoek naar meer vegetarische soep recepten? Probeer dan ook eens deze pompoensoep met gember en kokos of deze venkel wortel soep met dille pesto.
Benodigde keukenmaterialen voor bietensoep met prei en room van geitenkaas
– Handmixer
– Staafmixer
– Knoflookpers
– Pan met dikke bodem (deze gebruik ik het liefste)
– Ruime pan
Bietensoep met prei en room van geitenkaas
Ingrediënten
- 1 kilo bieten
- 1 stuk prei
- 100 gram crème fraîche
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels venkelzaad
- 2 stuks bouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Zet een ruime pan met water en wat zout op en breng aan de kook.
- Schil de bieten en snijd in grove stukken. Voeg de bieten toe aan het kokende water en laat ze 40 minuten zachtjes gaar koken.
- Mix met een garde of handmixer de geitenkaas en de crème fraîche goed door elkaar. Pers 1 teentje knoflook met een knoflookpers uit en voeg ook toe. Breng verder op smaak met wat peper en zet even apart.
- Snijd de prei in ringen en was goed.
- Zet een ruime pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg de prei toe wanneer de olie heet is en zet het vuur lager.
- Voeg daarna het venkelzaad en het tweede teentje geperste knoflook toe en roer steeds even door.
- Als de bieten gaar zijn giet je ze af en voeg je de bieten toe. Roer weer goed door.
- Voeg als laatste het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes door koken.
- Pureer de bietensoep met een staafmixer en breng zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de bietensoep met de room van geitenkaas.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties