Soep

Bietensoep met prei en room van geitenkaas

Bietensoep met prei en room van geitenkaas. een heerlijke gezond en vegetarisch recept. Heel makkelijk om te makken en ideaal als lunch, voorgerecht of lichte maaltijd soep

Deze bietensoep met prei en room van geitenkaas is echt een van mijn favoriete soepen. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soep liefhebber. Maar omdat ze bij mij thuis wel erg graag soep eten en het ook de perfecte manier is om mijn dochtertjes groenten te laten eten, maak ik het toch met enige regelmaat. En dan vind ik zelf deze variant van bietensoep erg lekker.
Omdat deze vegetarische bietensoep van prei en room van geitenkaas vrijwel alles in zich heeft waar een goede soep bij mij aan moet voldoen. Hij is redelijk stevig, vult goed, is gezond en smaakt zoetig en tegelijkertijd pittig door het venkelzaad en de room van geitenkaas. Naast deze bietensoep heb ik nog een soep recept die aan deze criteria voldoet, namelijk deze pompoensoep met gember en kokos.

Bietensoep met prei en room van geitenkaas

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg bieten
  • 1 prei
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

1

Zet een ruime pan met water en wat zout op en breng aan de kook.

2

Schil de bieten en snijd in grove stukken. Voeg de bieten toe aan het kokende water en laat ze 40 minuten zachtjes gaar koken.

3

Mix met een garde of mixer de geitenkaas en de crème fraîche goed door elkaar. Pers 1 teentje knoflook en voeg ook toe. Breng verder op smaak met wat peper en zet even apart.

4

Snijd de prei in ringen en was goed.

5

Zet een ruime pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.

6

Voeg de prei toe wanneer de olie heet is en zet het vuur lager.

7

Voeg daarna het venkelzaad en het tweede teentje geperste knoflook toe en roer steeds even door.

8

Als de bieten gaar zijn giet je ze af en voeg je de bieten toe. Roer weer goed door.

9

Voeg als laatste het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes door koken.

10

Pureer de soep met een staafmixer en breng zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.

11

Serveer met de room van geitenkaas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.