Diner

Plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten

Deze vegetarische plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten is een heerlijke variant met de veelzijdige snijbiet, ook wel warmoes genoemd. Een goed recept voor avondeten of uitgebreide lunch.

Snijbiet is op het moment wel een van mijn favoriete groenten. Dat gaat bij mij altijd een beetje in fases. Maar nu zit ik duidelijk in een snijbiet fase. Snijbiet heeft zoveel mogelijkheden en is zo veelzijdig. De meest uiteenlopende recepten heb ik er al mee gemaakt zoals snijbiet pesto, salade van bieten, snijbiet en geitenkaas en eieren en snijbiet in tomatensaus. En nu dus deze plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten. Een heerlijke vegetarische variatie vind ik zelf. Ik heb bij deze plaattaart de bodem bestreken met een mengsel van crème fraîche, geitenkaas en een klein teentje knoflook. Daar bovenop de kort roer gebakken snijbiet en als laatste de geroosterde hazelnoten.

Plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 plaattaart
Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram crème fraîche
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rol ver bladerdeeg
  • 400 gram snijbiet
  • 50 gram hazelnoten

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de snijbiet, snijd de onderkant van de stelen af en snijd de snijbiet in tweeën zodat je straks twee rijen snijbiet op de plaattaart kan leggen.

3

Zet een wok met één eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg als de wok warm is de snijbiet toe en roerbak in ongeveer 4 minuten met wat peper en zout. (Als de snijbiet grote of harde stelen heeft, voeg je deze eerst toe en roerbak je deze eerst 4 minuten. Daarna voeg je pas de bladeren toe die je nog 4 minuten mee roerbakt.) Schep regelmatig om. Haal uit de pan en zet in een vergiet apart, zodat zoveel mogelijk van het vocht uit de snijbiet verdwijnt.

4

Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkblad tot een lap ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik op verschillende plekken gaatjes met een vork. Vouw de kopse kanten 1 cm naar binnen zodat je een verhoogde rand krijgt.

5

Smeer het crème fraîche geitenkaas mengsel met de bolle kant van een lepel over het deeg uit.

6

Knijp nog voorzichtig het overtollige vocht uit de afkoelde snijbiet en verdeel de snijbiet in twee banen over de plaattaart. Laat de randen weer vrij.

7

Hak de hazelnoten grof en verdeel als laatste over de plaattaart.

8

Bak de plaattaart in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. De plaattaart is zowel warm als koud te eten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.