Wraps met miso pompoen uit de oven
Volkoren wraps met hummus, miso pompoen uit de oven een rucola. Een super smaakvol en gezond veganistisch pompoen recept.
Deze wraps met miso pompoen uit de oven zijn een ware smaak explosie in je mond. Miso heeft van zichzelf al een intense en bijzondere hartige smaak die ook wel umami wordt genoemd. Door er nog heerlijke smaakmakers aan toe te voegen krijg je de perfecte marinade. De smaak van pompoen zelf is zoetig, dit in combinatie met deze umami miso marinade is echt heel lekker. De miso marinade smeer je met een bakkwastje zoals deze over de pompoenblokjes. Heb je nou geen bakkwastje, dan kan je het ook ouderwets met je handen doen of de pompoenblokjes omschudden met de marinade, net zo lang tot alles goed bedekt is.
Hummus voor op de wraps met miso pompoen
De wraps in dit recept besmeer je eerst met hummus, voordat je ze belegd met de miso pompoen. De hummus hiervoor maak je heel eenvoudig zelf door de benodigde ingrediënten samen te voegen in de keukenmachine en samen te draaien tot een hummus. Heb je hier nou geen zin in of tijd voor, dan kan je natuurlijk ook een kant en klare hummus gebruiken voor dit recept.
Veganistische recepten met pompoen
Ben je na het maken van deze wraps met miso pompoen uit de oven op zoek naar meer vegan recepten met pompoen? Probeer dan ook eens deze vegan pompoen stamppot met andijvie en champignons of deze vegan pompoen spread. Of wil je eens een keer een wrap van ei maken en vullen met groenten? Probeer dan eens deze wraps van gebakken ei met spinazie en courgette.
Benodigde keukenmaterialen voor pompoen met miso uit de oven
– Ovenschaal
– Koksmes
– Bakkwastje
– Koekenpan
– Vergiet
Wraps met miso pompoen uit de oven
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen
- 1 eetlepel zwarte miso
- 1 eetlepel appel azijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel agavesiroop
- 3 eetlepels sesamzaad
- 6 stuks volkoren wraps
- 75 gram rucola
- 230 gram kikkererwten uit een pot met een beetje van het vocht
- 1 klein teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen korinaderzaad
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepele tahin
- 2 theelepels citroensap
- 6 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de pompoen, snijd de pompoen door midden en verwijder de pitten en draden. Snijd daarna in gelijke blokjes.
- Maak van de miso, de sesamolie, de appel azijn en de agavesiroop een marinade.
- Verdeel de miso marinade met een kwastje over de pompoenblokjes. Heb je nou geen bakkwastje? Schud dan de pompoenblokjes goed om zodat alles bedekt is met de marinade.
- Doe de miso pompoenblokjes in een ovenschaal en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
- Maak ondertussen de hummus door de kikkererwten met een beetje van het vocht, het teentje knoflook, de tahin, het citroensap, de koriander en komijn en de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde hummus te draaien.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Verwarm daarna de wraps één voor één in een droge koekenpan, ongeveer 1/2 minuut per kant.
- Bestrijk de wraps royaal met de hummus, verdeel daaroverheen de miso pompoen en bedek met een flinke hand rucola. Bestrooi als laatste met de sesamzaadjes en serveer. Kan warm, lauwwarm of koud worden gegeten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties