Curry met knolselderij en palmkool

23 november 2022 (Laatst bijgewerkt: 13 december 2022)
Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.

Curry met knolselderij en palmkool

Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.

Een vegan curry bomvol groenten. Echte winterse groenten zoals knolselderij en palmkool. Heerlijk voedzaam en gezond. Kun je nou geen palmkool krijgen? Vervang dan de palmkool voor boerenkool. Als je wel palmkool hebt kunnen vinden dan is het belangrijk te weten dat als de stelen van de palmkool vrij dik zijn, je de bladeren van de palmkool moet afscheuren en snijden en de stelen ook apart moet snijden. De stelen hebben dan namelijk een langere bereidingstijd nodig dan de bladeren. Zijn de bladeren en de stelen van de palmkool vrij klein en dun? Dan kan je ze in hun geheel snijden en bereiden.

Welke pan heb je nodig voor knolselderij curry

Voor het maken van vegetarische curry saus heb je een flinke pan met dikke bodem nodig. Zelf ben ik helemaal fan van deze pannen van Le Creuset die ik dan ook vaak voor dit soort gerechten gebruik. Een pan met dikke bodem geeft veel gelijkmatiger de warmte af, waardoor de currysaus minder snel zal aanbranden.

Veganistische curry recepten

Ben je na het maken van deze vegan curry met knolselderij en palmkool op zoek naar meer veganistische curry recepten? Probeer dan ook eens deze vegan linzencurry met paddenstoelen of deze curry van pompoen en wortel.

Benodigde keukenmaterialen voor curry met knolselderij en palmkool

Pan met dikke bodem
Koksmes

Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.

Curry met knolselderij en palmkool

Anna Kaptein
Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk knolselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram palmkool
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 3 eetlepels korma curry pasta
  • 1 stuk rode ui
  • 300 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze enkele minuten aan in de wok.
  • Voeg ook de korma curry pasta toe en laat nog ene paar minuten meebakken terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe aan de wok en roer alles goed door.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en voeg toe aan de curry saus.
  • Was de palmkool en scheur de bladeren van de stelen. Snijd de bladeren in repen en de stelen in stukjes. Zijn de stelen heel dun? Dan is dit niet nodig en kun je alles in één keer in repen snijden.
  • Voeg als eerste de stelen van de palmkool toe aan de curry saus en 5 minuten pas de bladeren. De stelen hebben (als ze wat dikker zijn) een langere kooktijd nodig.
  • Laat de curry nog 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de knolselderij gaar is.
  • Serveer de curry met knolselderij en palmkool met naanbrood of met rijst.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Winterse veganistische curry met knolselderij en palmkool. Een smaakvolle curry vol met groenten. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.