Pasta met bietensaus van biet, knolselderij en feta
Prachtig roze rode pasta met bietensaus van biet en knolselderij met zoutige feta en zonnebloempitten. Een gezond en vegetarisch recept boordevol groenten.
Pasta met bietensaus van biet en knolselderij zorgt ervoor dat de pasta niet alleen mooi roze kleurt, maar ook een heerlijke zoetige smaak geeft. De venkelzaad helpt daar nog extra bij. Door de zoute feta toe te voegen krijg e ene heerlijke combinatie van zoet en zoutig. De bieten knolselderij saus kun je heel goed van te voren al bereiden en in de koelkast bewaren. Wanneer je de pasta met biet wilt gaan eten hoef je alleen nog de pasta te koken, de saus te verwarmen en de zonnebloempitten, feta en alfalfa toe te voegen.
Bietensaus met knolselderij pureren
Na het maken van de biet en de knolselderij saus hoef je deze als laatste alleen nog te pureren tot een gladde bietensaus. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt. De feta pureer je niet mee, maar voeg je als topping toe wanneer je de pasta gaat eten. Je proeft dan het beste het contrast tussen de zoetige bit en knolselderij en de zoute feta.
Vegetarische recepten met biet
Ben je na het maken van deze vegetarische pasta met bietensaus van biet, knolselderij en feta op zoek naar meer vegetarische recepten met biet? probeer dan ook eens deze filodeegtaartjes met pompoen rode biet of deze vegetarische lasagne met biet, tomatensaus en geitenkaas.
Benodigde keukenmaterialen voor pasta met biet en knolselderij
– Ruime pan
– Staafmixer of keukenmachine
– Koksmes
– Knoflookpers
– Koekenpan
– Rasp
Pasta met bietensaus van biet, knolselderij en feta
Ingrediënten
- 500 gram rode bieten
- 500 gram knolselderij
- 1 stuk ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel venkelzaad
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 150 gram feta
- 3 eetlepels zonnebloempitten
- 400 gram pasta rigatoni
- 400 ml groentebouillon
- 50 gram alfalfa
Instructies
- Schil de bieten en de knolselderij en rasp beide met de grove rasp.
- Schil de ui en de knoflook en snipper beide fijn.
- Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op half hoof vuur.
- Fruit de ui en de knoflook samen met het venkelzaad en de chilivlokken een paar minuten aan
- Voeg de geraspte biet en knolselderij toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg daarna ook de groentebouillon toe en laat het geheel op laag vuur 20 – 25 minuten koken
- Pureer de bietensaus met knolslederij met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Snijd de feta in kleine, kruimelige stukjes.
- Voeg de pasta toe aan de bieten en knolselderij saus en serveer met de feta, de alfalfa en de zonnebloempitten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties