Stamppot met winterpostelein en zoete aardappel
Een kleurrijke, gezonde en vegetarische stamppot met winterpostelein, zoete aardappel en hartige granola met geitenkaas. Boordevol groenten en met heerlijke complementaire smaken en structuren.
Winterpostelein is een bladgroente die goed tegen vorst kan, waardoor het bij uitstek een geschikte winter groente is. Winterpostelein is zowel rauw als in warme gerechten erg lekker. In deze stamppot met winterpostelein en zoete aardappel is de winterpostelein lauw warm. Winterpostelein is een echte superfood te noemen omdat deze bladgroente vol zit met mineralen (magnesium, ijzer, kalium en antioxidanten). Ook is het een goede bron voor vitamine B en C. Kortom, kleine groene superblaadjes de winterpostelein. Voor de moestuin eigenaren ook een zeer dankbare en makkelijke groente om te kweken.
Hartige granola voor over de stamppot winterpostelein
Als topping van deze stamppot met winterpostelein is het heel lekker om iets hartigs en knapperigs te gebruiken zoals bijvoorbeeld een hartige granola met geitenkaas. Een hartige granola maak je heel makkelijk zelf met zaden, noten en pitten die je nog in huis hebt. Hoe je dit precies doet lees je hier. Heb je hier geen zin in of tijd voor? Rooster dan wat noten om als topping vaoor deze stamppot met winterpostelein te gebruiken.
Stamppot maken van zoete aardappel en winterpostelein
Voor deze zoete aardappel stamppot met winterpostelein stamp je de zoete aardappels tot een stamppot of grove zoete aardappel puree. Dat kan heel gemakkelijk met een ouderwetse pureestamper zoals deze. Hierbij blijft de stamppot lekker grof en vind je nog wat stukjes terug. Wil je een wat fijnere zoete aardappel stamppot dan kun je beter een pureeknijper zoals deze gebruiken. Voeg de winterpostelein pas toe als de stamppot van de zoete aardappels klaar is.
Vegetarische recepten met winterpostelein of zoete aardappel
Ben je na het maken van deze stamppot met winterpostelein en zoete aardappel op zoek naar meer vegetarische recepten met winterpostelein of zoete aardappel? Probeer dan ook eens deze salade van winterpostelein en koolraap of deze linzenstoofpot met zoete aardappel.
Recept instructie voor stamppot met winterpostelein
Onderstaand vind je het uitgeschreven recept voor de stamppot met winterpostelein. Wil je het recept maken voor minder of meer personen dan in het recept omschreven? Pas dan gemakkelijk het aantal personen aan onder de porties, de hoeveelheden worden dan automatisch aangepast. Ook de ingrediënten hoeveelheden kun je zelf aanpassen. Bij de benodigdheden zijn alle keukenbenodigdheden beschreven die nodig zijn voor dit recept. Wil je weten welke keukenbenodigdheden ik het liefste gebruik? Klik dan op de betreffende link. Veel kookplezier bij het maken van de winterpostelein en zoete aardappel stamppot en laat vooral weten hoe het smaakte, dat vinden we erg leuk!
Stamppot met winterpostelein en zoete aardappel
Benodigdheden
Ingrediënten
- 100 gram winterpostelein
- 4 stuks grote zoete aardappels
- 1 stuk grote rode ui
- 2 eetlepels hartige granola zie recept link in tekst
- 1 klein scheutje melk
- 1 klont roomboter
Instructies
- Schil de ui en snijd in ringen.
- Zet een koekenpan met een klontje roomboter op laag vuur en karamelliseer de uien ringen 10 a 15 minuten tot ze mooi zacht en zoet zijn. Roer regelmatig.
- Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken.
- Kook de zoete aardappels met een snufje zout in 15 minuten gaar.
- Maak ondertussen de hartige granola volgens het recept in de tekst boven of gebruik geroosterde noten.
- Maak van de zoete aardappels, de melk en een klontje boter met de pureestamper een stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de winterpostelein en schep deze door de warme zoete aardappelstamppot.
- Serveer de stamppot met winterpostelein direct met de gekaramelliseerde rode uien en de hartige granola.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties