Salade van winterpostelein en koolraap
Deze salade van winterpostelein en koolraap is heerlijk fris en gezond. De rauwe en pittige koolraap zorgt samen met de zachte winterpostelein voor een heerlijk combinatie van smaak en structuur.
Winterpostelein is een slasoort die zelfs in de winter groeit. Waarbij andere slasoorten de vorst niet overleven, groeit de winterpostelein gewoon door. Ook de koolraap is een typische winter groente en alleen verkrijgbaar in de echt koude maanden. Vaak zal je bij een koolraap niet gelijk denken aan een salade, maar ook rauw is deze groente erg lekker. De smaken zijn dan wat aards en ietwat pittig. Zorg wel dat je de koolraap erg klein snijd of raspt als je hem rauw eet, omdat je anders erg je best moet doen met kauwen. De combinatie van deze seizoensgroenten vind ik erg lekker in deze salade van winterpostelein en koolraap. Het bewijst maar weer eens dat je in de winter maanden heel goed een salade kunt eten van wat het land dan te bieden heeft. Daarbij hebben zowel de winterpostelein als de koolraap hele goede voedingswaardes waardoor het ook een heel gezonde salade is.
Koolraap snijden voor door de salade
Snijd de koolraap wel heel fijn, dan smaakt hij het lekkerste. Je kunt dat doen met een keukenmachine zoals deze of met een mandoline zoals deze. Als je beide niet hebt dan kin je de koolraap ook raspen met een grove rasp.
Zomerse salade recept met zomerpostelein
In de zomer kan je een heerlijke zomerse variant van deze salade maken. Namelijk deze frisse salade van koolrabi en zomerpostelein.
Benodigde keukenmaterialen voor salade van winterpostelein en koolraap
– Slacentrifuge
– Dunschiller
– Mandoline of keukenmachine
Salade van winterpostelein en koolraap
Ingrediënten
- 300 gram winterpostelein
- 1/2 stuk koolraap
- 100 gram rozijnen
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel agave siroop
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels mosterd
- peper en zout
Instructies
- Schil de koolraap en rasp met een grove rasp of snijd deze met de keukenmachine in heel dunne plakjes of reepjes.
- Was de winter postelein goed en laat uitlekken.
- Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, de witte wijnazijn, de agave siroop, de olijfolie en de mosterd goed door elkaar in een apart kommetje en breng op smaak met pzout en peper.
- Doe de winterpostelein en de koolraap samen met de rozijnen in een slakom en meng goed door elkaar.
- Voeg de dressing naar smaak toe aan de salade van winterpostelein en koolraap.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties