Geroosterde wortelsalade Ottolenghi

Een heerlijke en verrassende geroosterde wortelsalade met chamoy van abrikozen. Een veganistische salade aar recept van Yotam Ottolenghi.

Geroosterde wortelsalade Ottolenghi

Een heerlijke en verrassende geroosterde wortelsalade met chamoy van abrikozen. Een veganistische salade naar recept van Yotam Ottolenghi.

Laat je verrassen door eens een salade te maken van geroosterde wortelen. Het is zeker de moeite waard. De combinatie van smaken en texturen is echt heerlijk, zoals we dat van Yotam Ottolneghi gewend zijn. Het recept voor deze geroosterde wortelsalade met chamoy komt uit dit kookboek van Yotam Ottolenhi. Deze geroosterde wortelsalade is heerlijk als bijgerecht, waarbij je ook gelijk een goede hoeveelheid groenten binnen krijgt. Zelf maak ik graag een dubbele portie, de salade is erg goed te bewaren. De smaken trekken dan alleen nog maar extra in.

De chamoy maken

Bij de geroosterde wortelsalade maak je ook een heerlijke chamoy van gedroogde abrikozen en kruiden. Hiervoor heb je een keukenmachine nodig zoals deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Recepten met wortel

Ben je na het maken van deze geroosterde wortelsalade van Ottolenghi op zoek naar meer lekkere vegetarische recepten met wortel? Probeer dan ook eens deze plaattaart met rode biet, wortel en geitenkaas of deze linzensoep met wortel.

Benodigde keukenmaterialen bij dit recept:
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Koksmes
Mengkom
Saladeschaal

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geroosterde wortelsalade Ottolenghi

By Yotam Ottolenghi Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 40 minuten

Ingredients

  • 1 kilo wortels
  • 6,5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 10 gram verse munt
  • 5 gram verse dille
  • 110 gram gedroogde abrikozen
  • 30 gram geroosterde en gezouten amandelen
  • 2 theelepel sumak
  • 45 ml limoensap
  • 1 theelepel aleppo chilivlokken
  • 1 kleine teen knoflook

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 240 graden.

2

Was de wortelen en snijd ze in schuine repen van ongeveer 8cm lang en 1 cm dik.

3

Meng in een grote schaal de gesneden wortels met 3 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel ahornsiroop, 1,5 theelepel zout en een draai versgemalen peper.

4

Bedek een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde wortelen hierover.

5

Rooster de wortelen in 18 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en nog stevig zijn. Schep de wortels halverwege een keer om.

6

Mix ondertussen 40 gram abrikozen, 0,5 eetlepel ahornsiroop, de sumak, het limoensap (houd 2 eetlepels apart), de chilivlokken, de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout in de keukenmachine (of kleine hakmolen) tot een gladde puree.

7

Schep de wortels zodra ze gaar zijn samen met de chamoy in een grote schaal en meng alles goed. Zet 20 minuten opzij zodat de smaken goed kunnen mengen.

8

Snijd de rest van de abrikozen in reepjes en hak de verse kruiden grof.

9

Meng de verse kruiden en de reepjes abrikoos met de wortelsalade en schik op een platte saladeschaal.

10

Hak de amandelen grof en serveer de geroosterde wortel salade van ottolenghi met de gehakte amandelen en besprenkel met de laatste olijfolie en limoensap.

Geroosterde wortelsalade Ottolenghi Een heerlijke en verrassende geroosterde wortelsalade met chamoy van abrikozen. Een veganistische salade naar recept van Yotam Ottolenghi.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.