Gevulde koude wraps met groenten en humus

Gevulde koude wraps met zelfgemaakte basilicum humus, sla, paprika, geraspte biet en ingelegde meiraap. Heerlijk als gezonde vegetarische of vegan maaltijd tijdens warme dagen.

Gevulde koude wraps met groenten en humus

Gevulde koude wraps met zelfgemaakte basilicum humus, sla, paprika, geraspte biet en ingelegde meiraap. Heerlijk als gezonde vegan maaltijd tijdens warme dagen of een picknick.

Naast salades zijn er nog meer heerlijke recepten te bedenken die je koud kunt serveren. Deze gevulde koude wraps met groenten en humus is daar een goed voorbeeld van. Een gezond, vegan en makkelijk recept wat je goed kunt voorbereiden en wat ook nog eens erg goed smaakt. Door de verschillende soorten groenten zoals rode biet, paprika, meiraap, sla en humus een gezonde keus. Ik eet het zelf graag op een warme zomerse dag, maar ook voor een picnick of een lunch is het een fijn recept.

Meiraap inmaken

Voor deze gevulde koude wraps moet je meiraap inmaken volgens dit recept van ingemaakte meiraap. Hiervoor kun je de meirapen het beste in dunne gelijkmatige plakjes snijden. Als je de plakjes te dik laat zijn ze minder snel klaar en zijn ze harder. Het snijden van de meiraap in dunne plakjes kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne plakken kunt snijden. Heb je nou geen meirapen? Kies dan voor zoetzure rode biet of ingemaakte rode ui. Wil je een snelle variant? Gebruik dan zoetzure augurken.

Basilicum humus maken

De koude gevuld wraps bestrijk je als eerste met basilicum humus volgens dit recept. Dit is een heel eenvoudig en snel recept. Bijna het enige wat je hoeft te doen is het verzamelen van alle ingrediënten en deze fijn maken in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima. Wil je hierbij ook gaan voor een snellere optie? Kies dan kant en klare humus.

Benodigde keukenmaterialen bij dit recept:
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)
Koksmes
Mandoline of staafmixer met hakmolen

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Gevulde koude wraps met groenten en humus

By Anna Kaptein Serves: 6 kleine wraps
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 6 volkoren wraps
  • 1 grote gekookte biet of 2 kleinere bieten
  • 1 ingelegde meiraap (zie tekst boven voor recept)
  • 1 zoete punt paprika
  • basilicum humus (zie tekst boven voor recept)
  • 100 gram eikenblad sla (of een andere sla soort)

Instructions

1

Maak de basilicum humus en de ingelegde meiraap volgens het recept in de tekst boven. Heb je nu geen meiraap gebruik dan andere zoetzure groenten zoals ingelegde rode ui, ingelegde rode biet of augurken (Het recept van ingelegde rode ui en ingelegde rode biet kun je terugvinden op deze site).

2

Besmeer de wraps royaal met de basilicum humus aan één kant.

3

Raps de rode biet met een grove rasp.

4

Was de sla en scheur in kleinere stukjes.

5

Was de punt paprika en snijd deze in dunne repen.

6

Verdeel de sla, de punt paprika, de ingelegde meiraap en de geraspte rode biet over het midden van de wraps.

7

Rol de wraps voorzichtig op en serveer de gevulde koude wraps. Lekker als koude avondmaaltijd, uitgebreide lunch of om mee te nemen tijdens een picknick.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.