Basilicum humus maken

Naast de klassieke humus moet je zeker eens deze basilicum humus maken! Een heerlijke humus variant met een vleugje pesto. Erg geschikt als vegan spread op brood of als dip bij de borrel.

Basilicum humus maken

Naast de klassieke humus moet je zeker eens deze basilicum humus maken! Een heerlijke humus variant met een vleugje pesto. Erg geschikt als vegan spread op brood of als dip bij de borrel.

Humus

Ik denk dat bijna iedereen wel eens een keer zelf humus heeft gemaakt. Het is super simpel, gezond, vegan en ook erg lekker. Toch durf ik ook wel te zeggen dat er bijna geen humus hetzelfde smaakt. Je kunt zo ontzettend veel variëren met smaken en kruiden. Maar ik zou ook zeker eens deze basilicum humus maken en proberen. Mijn persoonlijke favoriet op het gebied van humus. Nog steeds is het een simpel recept wat zo klaar is. Ik ga meestal op zondag basilicum humus maken, zodat ik heel de week een gezond alternatief heb voor op brood. Dit recept is genoeg voor een flinke bak, dus je kunt er even mee vooruit.

Basilicum humus maken

Bijna het enige wat je hoeft te doen bij basilicum humus maken is het verzamelen van alle ingrediënten en deze fijn maken in een keukenmachine. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.

Dip of spread recepten

Wil je graag vaker zelf gezonde spreads of dips maken? Probeer dan ook eens deze baba ganoush van aubergines of deze eiersalade met bloemkool.

Benodigde keukenmaterialen bij dit recept:
Koekenpan
Keukenmachine (ik gebruik zelf deze)

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Basilicum hummus maken

By Anna Kaptein Serves: 1 flinke bak
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 5 minuten Total Time: 15 minuten

Ingredients

  • 230 gram kikkererwten uit een pot met het vocht
  • klein teentje knoflook
  • 25 gram verse basilicum
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel tahin
  • 2 theelepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructions

1

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

2

Doe daarna de kikkererwten met het vocht, de verse basilicum (houd een paar blaadjes apart voor de garnering), het teentje knoflook, de kruiden, de pijnboompitjes, het citroensap en de tahin inde keukenmachine en maal fijn.

3

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot het goed smeuïg is.

4

Breng op smaak met zout en peper.

5

Serveer de basilicum humus direct en garneer met de overgebleven blaadjes of bewaar afgedekt in de koelkast.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.