Rozemarijn boter

Zelf rozemarijn boter maken. Een klusje van niks maar zoveel lekkerder dan welke gekochte kruidenboter dan ook. Met verse rozemarijn, een klein teentje knoflook en een snufje zout.

Rozemarijn boter

Zelf rozemarijn boter maken. Een klusje van niks maar zoveel lekkerder dan welke gekochte kruidenboter dan ook. Met verse rozemarijn, een klein teentje knoflook en een snufje zout.

Kruidenboter, knoflook boter of in dit geval rozemarijn boter is een van die dingen die je heel vaak gewoon in de supermarkt koopt. Wat eigenlijk ontzettend jammer is, omdat het smaak verschil met de zelfgemaakte varianten allereerst gigantisch groot is. Als je eenmaal zelfgemaakte kruiden boter hebt geproefd wil je nooit meer anders. Daarnaast is het zo ontzettend makkelijk én snel om het zelf te maken dat je het hierna nooit meer zal kopen. Het belangrijkste is dat je zorgt dat de boter op kamer temperatuur is en dat je hem goed luchtig klopt met een handmixer zoals deze. Nadat de rozemarijn boter goed is opgesteven is het belangrijk de boter in plakjes te snijden met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze.

Rozemarijn

Rozemarijn groeit in struiken en is familie van de lipbloemefamilie. Het is een vaste plant die het in de meeste tuinen erg goed doet. Als je eenmaal rozemarijn in je tuin hebt staan kan je er op rekenen dan je altijd verse rozemarijn tot je beschikking hebt. De takken van de rozemarijn zijn vrij houtig, deze gebruik je dan ook niet. Je gebruikt alleen de naalden van de rozemarijn. Hoe verser hoe lekkerder in deze rozemarijn boter.

Meer recepten voor bij de borrel?

De rozemarijn boter is heerlijk als onderdeel van een uitgebreide borrel of tafel vol hapjes. Zoek je meer inspiratie? Probeer dan ook eens deze vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt of deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons.

De keukenmaterialen die ik gebruik:
Plastic mengkom
Handmixer
Knoflookpers
Scherp koksmes
– Plastic folie

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Rozemarijn boter

By Anna Kaptein Serves: 1 rol boter
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 0 minuten Total Time: 15 minuten

Ingredients

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 15 gram verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructions

1

Hak de rozemarijn met een koksmes fijn. Hak deze zo fijn mogelijk, het is niet fijn om een te groot stukje rozemarijn in je mond te hebben.

2

Doe de roomboter in een plastic mengkom en mix deze met handmixer goed door elkaar tot deze mooi luchtig is.

3

Voeg vervolgens de rozemarijn toe en meng goed door elkaar.

4

Pers de knoflook met een knoflookpers uit en voeg toe.

5

Breng de boter op smaak met peper en zout.

6

Pak een stuk plastic folie. Schep hier de rozemarijn boter op en modelleer de boter een beetje tot een rol. Rol vervolgens het plastic folie strak op en draai dicht aan de uiteinden.

7

Zorg dat de rozemarijn boter een mooie ronde vorm heeft voordat je hem in de koelkast legt.

8

Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

9

Snijd vlak voordat je de boter wilt serveren plakjes van de rozemarijn boter rol met een super scherp mes.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.