Vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt

Vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt. Heerlijke en gezonde mini saucijzenbroodjes die je zonder schuldgevoel kunt eten. Een makkelijk en lekker recept, ideaal als hapje bij de borrel.

Vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt

Deze mini variant van vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt zijn een super lekker én vega alternatief. Een makkelijk en gezond recept met zelfgemaakt notengehakt.

Tijdens de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de foodblog van Martine, van Duizenden1dag. Martine haar twee grootste passies zijn koken en reizen, vandaar dat ze een food én travel blog heeft. Tussen al haar recepten kwam ik het klassieke recept van sausage rolls oftewel mini saucijzenbroodjes tegen. Een heerlijke klassieker waar ik een vegetarische variant van heb gemaakt. Hiervoor heb ik zelf vegetarisch gehakt gemaakt van gemengde noten. Dit notengehakt is erg makkelijk en smaakvol om te maken! In dit recept heb ik vega mini saucijzenbroodjes gemaakt, ongeveer 25 stuks. Uiteraard kun je ook het gewone formaat saucijzenbroodjes maken met dit recept, ik verwacht dat je er dan ongeveer 10 – 15 stuks van kan maken. Deze mini saucijzenbroodjes kun je goed serveren als vegetarisch hapje tijdens de borrel.
Voor het opspuiten van het notengehakt op het bladerdeeg kun je het beste deze spuitzakken met ronde spuitmondjes gebruiken.

Op zoek naar meer vegetarische hapjes met notengehakt?

Probeer dan ook eens deze gevulde champignons met notengehakt.

Benodigde keukenmaterialen:
Bakkwastje
Koekenpan
Keukenmachine (deze gebruik ik zelf)
Spuitzakken
Rond spuitmondje
Koksmes

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt

By Anna Kaptein Serves: 25 stuks
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 40 minuten

Ingredients

  • 300 gram gemengde gezouten noten (geen pinda's)
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rooster de noten in een droge koekenpan.

3

Doe vervolgens de noten, de peterselie, de Parmezaanse kaas en de knoflook in de keukenmachine en maal fijn.

4

Voeg vervolgens 1 ei, de sambal, ketjap en sojasaus toe en meng goed door elkaar.

5

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

6

Snijd over de korte zijdes het bladerdeeg in 5 gelijke stroken.

7

Doe het notengehakt in een spuitzak met ronde mond (of als je geen spuitmondjes hebt knip je gewoon de punt er af).

8

Spuit het notengehakt over de gehele lengte én in het midden van elke bladerdeeg strook.

9

Vouw vervolgens het bladerdeeg dicht en plak de randen met een klein beetje water aan elkaar.

10

Maak met een vork aan de plakkant mooie kartelrandjes in het deeg.

11

Kluts het overgebleven ei door elkaar en besmeer de bladerdeeg rolletjes ermee.

12

Strooi het sesamzaad over de rolletjes heen en snijd de rolletjes met een heel scherp mes in 5 mini hapjes per rol.

13

Bak de vegetarische saucijzenbroodjes met notengehakt gedurende 20 minuten in de oven af tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Martine
    25 januari 2020 at 12:36

    Deze vegetarische variant ga ik ook eens proberen!

    • Reageer
      Anna
      25 januari 2020 at 16:18

      Leuk! Jou originele versie zag er ook erg goed uit!

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.