Stoofperen mocktail

Vind jij het ook zo zonde dat je na het maken van stoofperen altijd dat lekkere stoofperen sap overhoudt Maak er dan nu een stoofperen mocktail van! Een super makkelijk en snel recept.

Stoofperen mocktail

Vind jij het ook zo zonde dat je na het maken van stoofperen altijd dat lekkere stoofperen sap overhoudt? Maak er dan nu een stoofperen mocktail van! Een super makkelijk en snel recept.

Stoofpeertjes stoven is iets wat we allemaal één of meerdere keren per jaar doen in de herfst of winter. Niks lekkerder dan zachte gestoofde peertjes. Maar na het stoven van de peertjes heb je altijd nog het stoofperen vocht over. Het vocht waar je de peren in gestoofd heb. Zo zonde, want het smaakt heerlijk. Daarom is het des te leuker en lekkerder om het stoofperen vocht te gebruiken voor het maken van een stoofperen mocktail. Super makkelijk en zeer smaakvol.

Liever een stoofperen cocktail?

Wil je juist liever stoofperen cocktails maken in plaats van mocktails? Vervang dan de spa rood door champagne of prosecco. Je hebt nu een stoofperen cocktail met een klein beetje alcohol. Wil je liever een wat sterkere stoofperen cocktail? Voeg dan ook nog een klein scheutje port toe. Om de stoofperen mocktail of cocktail ook feestelijk te serveren is het leuk hier mooie glazen voor te gebruiken. Dit kan je doen in mooie champagne flûtes zoals bijvoorbeeld deze of juist in lage luxe mocktail glazen zoals bijvoorbeeld deze.

Stoofpeer recepten voor mocktail

Voor het maken van een stoofperen mocktail heb je uiteraard als basis het sap van gestoofde stoofperen nodig. Er zijn tal van verschillende stoofperen recepten te vinden, van prachtig mooie rode stoofperen tot juist witte stoofperen. Het vocht waar je de stoofperen in stooft kan je ook op verschillende manieren op smaak brengen. Voor deze stoofperen mocktail heb ik het sap gebruikt van dit recept van witte stoofperen. Uiteraard kan je ook deze stoofpeertjes met port en kruiden of deze nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap gebruiken als basis voor deze stoofperen mocktail.

Benodigde keukenmaterialen voor stoofperen mocktail

Dunschiller
Zesteur
Mocktail glazen of champagne flûtes
Mengkom
Koksmes
Middelgrote pan

Vind jij het ook zo zonde dat je na het maken van stoofperen altijd dat lekkere stoofperen sap overhoudt Maak er dan nu een stoofperen mocktail van! Een super makkelijk en snel recept.

Stoofperen mocktail

Anna Kaptein
Vind jij het ook zo zonde dat je na het maken van stoofperen altijd dat lekkere stoofperen sap overhoudt? Maak er dan nu een stoofperen mocktail van! Een super makkelijk en snel recept.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Drankjes
Porties 4 mocktails

Ingrediënten
  

  • 500 ml stoofperen sap
  • 160 ml spa rood of champagne / prosecco
  • 4 eetlepels kaneelsuiker
  • ijsklontjes naar smaak

Instructies
 

  • De het kaneelsuiker in een plat, rond bakje.
  • Maak de randjes van je glazen nat en dip ze in het kaneelsuiker zodat de glazen een mooi randje van kaneelsuiker krijgen.
  • Verdeel het stoofperen vocht over de glazen.
  • Vul de glazen aan met de spa rood (of de champagne, indien je wel met alcohol wilt)
  • Doe indien gewenst 1 ijsklontje per glas erbij.
  • Serveer de stoofperen mocktails.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vind jij het ook zo zonde dat je na het maken van stoofperen altijd dat lekkere stoofperen sap overhoudt  Maak er dan nu een stoofperen mocktail van! Een super makkelijk en snel recept.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.