Stoofperen mocktail
Vind jij het ook zo zonde dat je na het maken van stoofperen altijd dat lekkere stoofperen sap overhoudt? Maak er dan nu een stoofperen mocktail van! Een super makkelijk en snel recept.
Stoofpeertjes stoven is iets wat we allemaal één of meerdere keren per jaar doen in de herfst of winter. Niks lekkerder dan zachte gestoofde peertjes. Maar na het stoven van de peertjes heb je altijd nog het stoofperen vocht over. Het vocht waar je de peren in gestoofd heb. Zo zonde, want het smaakt heerlijk. Daarom is het des te leuker en lekkerder om het stoofperen vocht te gebruiken voor het maken van een stoofperen mocktail. Super makkelijk en zeer smaakvol.
Liever een stoofperen cocktail?
Wil je juist liever stoofperen cocktails maken in plaats van mocktails? Vervang dan de spa rood door champagne of prosecco. Je hebt nu een stoofperen cocktail met een klein beetje alcohol. Wil je liever een wat sterkere stoofperen cocktail? Voeg dan ook nog een klein scheutje port toe. Om de stoofperen mocktail of cocktail ook feestelijk te serveren is het leuk hier mooie glazen voor te gebruiken. Dit kan je doen in mooie champagne flûtes zoals bijvoorbeeld deze of juist in lage luxe mocktail glazen zoals bijvoorbeeld deze.
Stoofpeer recepten voor mocktail
Voor het maken van een stoofperen mocktail heb je uiteraard als basis het sap van gestoofde stoofperen nodig. Er zijn tal van verschillende stoofperen recepten te vinden, van prachtig mooie rode stoofperen tot juist witte stoofperen. Het vocht waar je de stoofperen in stooft kan je ook op verschillende manieren op smaak brengen. Voor deze stoofperen mocktail heb ik het sap gebruikt van dit recept van witte stoofperen. Uiteraard kan je ook deze stoofpeertjes met port en kruiden of deze nashi stoofpeertjes gestoofd in rode bessensap gebruiken als basis voor deze stoofperen mocktail.
Benodigde keukenmaterialen voor stoofperen mocktail
– Dunschiller
– Zesteur
– Mocktail glazen of champagne flûtes
– Mengkom
– Koksmes
– Middelgrote pan

Stoofperen mocktail
Ingrediënten
- 500 ml stoofperen sap
- 160 ml spa rood of champagne / prosecco
- 4 eetlepels kaneelsuiker
- ijsklontjes naar smaak
Instructies
- De het kaneelsuiker in een plat, rond bakje.
- Maak de randjes van je glazen nat en dip ze in het kaneelsuiker zodat de glazen een mooi randje van kaneelsuiker krijgen.
- Verdeel het stoofperen vocht over de glazen.
- Vul de glazen aan met de spa rood (of de champagne, indien je wel met alcohol wilt)
- Doe indien gewenst 1 ijsklontje per glas erbij.
- Serveer de stoofperen mocktails.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties