Knolselderij steaks uit de oven met krokante notenkorst

Heerlijke vegetarische knolselderij steaks uit de oven met een krokante notenkorst van gemengde noten en kaas. Zacht van binnen en krokant van buiten. Een vegetarische hoofdgerecht waarmee je zeker indruk maakt!

Knolselderij steaks uit de oven met krokante notenkorst

Heerlijke vegetarische knolselderij steaks uit de oven met een krokante notenkorst van gemengde noten en kaas. Zacht van binnen en krokant van buiten. Een vegetarische hoofdgerecht waarmee je zeker indruk maakt!

Steaks van knolselderij maken

De textuur van knolselderij is best wat stevig en leent zich heel goed om steaks van te maken. Vegetarische steaks uit de oven dan. Door eerst de knolselderij op lage temperratuur in de oven te laten garen, als een braadstuk, wordt de smaak en textuur van de knolselderij heel zacht. Pas daarna snijd je de knolselderij in plakken en ga je ze, samen met de krokante notenkorst van noten, kaas en peterselie, bakken in de oven op wat hogere temperatuur. Daardoor wordt de buitenkant lekker knapperig en blijft de binnenkant van de knolselderij nog steeds heerlijk zacht.

Notenkorst maken voor op de knolselderij steaks

De korkante notenkorst voor op de knolselderij steaks is gemaakt van gemengde fijngehakte noten, fijn geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie. Dit kun je gemakkelijk maken door de Parmezaanse kaas te raspen met een fijne handrasp zoals deze en de nootjes en peterselie grof te hakken met een scherp koksmes zoals deze. Heb je nou zelf een keukenmachine of een staafmixer met hakmolen zoals deze dan kan je ook alle ingrediënten voor de korst hierin in doen en grof hakken. Let wel op dat je het dan niet te fijn maakt, het lekkerste is wel grove stukjes in je notenkorst.

Vegetarische recepten met knolselderij

Ben je na het maken van deze knolselderij steaks uit de oven op zoek naar meer vegetarische recepten met knolselderij? Probeer dan ook eens deze vegetarische rode kool ovenschotel met knolselderij of deze geroosterde knolselderij soep met champignons.

Benodigde keukenmaterialen voor knolselderij steaks uit de oven

Braadslede
Koksmes
Fijne rasp
Bakkwastje
Mengkom

Heerlijke vegetarische knolselderij steaks uit de oven met een krokante notenkorst van gemengde noten en kaas. Zacht van binnen en krokant van buiten. Een vegetarische hoofdgerecht waarmee je zeker indruk maakt!

Knolselderij steaks uit de oven met krokante notenkorst

Anna Kaptein
Heerlijke vegetarische knolselderij steaks uit de oven met een krokante notenkorst van gemengde noten en kaas. Zacht van binnen en krokant van buiten. Een vegetarische hoofdgerecht waarmee je zeker indruk maakt!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 21 min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks grote knolselderijen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram gemengde noten
  • 10 gram verse peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Was de knolselderijen goed en droog ze af.
  • Prik de knolselderijen met een vork rondom ongeveer 40 keer in en leg ze in een grote braadslede of ovenschaal.
  • Roer het zout door de olijfolie en wrijf hier de knolselderijen royaal mee in.
  • Rooster ze, afhankelijk van de grootte, minimaal 2 uur en 15 minuten en maximaal 2 uur en 45 minuten.
  • Bedruip de knolselderijen elke 20 minuten met de olie tot de knol donkerbruin en volledig gaar is en het selderijkaramel eruit loopt.
  • Laat de knolselderijen 15 minuten afkoelen.
  • Snijd de knolselderijen in dikke plakken van ongeveer 2 cm dik.
  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.
  • Rasp de Parmezaansde kaas met een fijne rasp.
  • Hak de noten en de peterselie grof met een scherp mes en meng goed door de Parmezaanse kaas.
  • Bedek een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de plakken knolselderij over de bakplaat.
  • Bestrijk de plakken knolselderij met de overgebleven bakolie en het selderij karamel.
  • Verdeel daarna het mengsel van de noten, de peterselie en de Parmezaanse kaas over de plakken knolselderij en druk dit een beetje aan.
  • Bak de knolselderij steaks gedurende 20 minuten in de oven totdat de korst mooi goudbruin en krokant is. Controleer ze na 15 minuten.
  • Serveer de knolselderij steaks uit de oven met krokante notenkorst.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Knolselderij steaks uit de oven met krokante notenkorst Heerlijke vegetarische knolselderij steaks uit de oven met een krokante notenkorst van gemengde noten en kaas. Zacht van binnen en krokant van buiten. Een vegetarische hoofdger 1

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.