Hartige andijvie taart met camembert

Maak van een flinke krop andijvie deze hartige andijvie taart met camembert en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Hartige andijvie taart met camembert

Maak van een flinke krop andijvie deze hartige andijvie taart met camembert en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd.

Wellicht denk je bij andijvie niet snel aan een hartige taart. Maar het is zeker een aanrader! Zelfs als je geen andijvie liefhebber bent ben ik ervan overtuigd dat je deze hartige taart van andijvie wél lust. Het is een makkelijk recept, maar wel met wat wacht tijd (terwijl hij in de oven staat). Begin dus op tijd of maak hem al een dag van te voren.

Hartige taart vorm

Deze andijvie hartige taart kun je prima maken in een springvorm van 24 cm zoals deze. Zelf maak ik hartige taarten of quiches altijd in zogenaamde quiche vormen zoals deze. Je kunt de bodem er namelijk heel handige onder vandaan halen en je hartige taart krijgt een mooi ribbel randje.

Vegetarische andijvie recepten

Heb je de andijvie smaak na deze hartige andijvie taart te pakken? Probeer dan ook eens deze witte bonen met andijvie of deze pompoen stamppot met andijvie. Allebei vegetarische recepten.

De keukenmaterialen die ik heb gebruikt voor dit recept:
Bakkwastje
Quiche vorm
Mengkom
Garde
Vergiet
Pan met dikke bodem

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Hartige andijvie taart met camembert

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 40 minuten Total Time: 60 minuten

Ingredients

  • 1 krop andijvie
  • 6 - 8 plakjes hartige taart deeg
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 250 gram camembert
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructions

1

Snijd de andijvie krop in kwarten en vervolgens in dunne repen. Was de andijvie goed en laat uitlekken in een vergiet.

2

Schil en snipper de ui en de knoflook.

3

Zet een pan met dikke bodem en 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten.

4

Voeg de andijvie toe en laat gedurende 5 minuten ook langzaam smoren terwijl je regelmatig om schept.

5

Schep het andijvie mengsel uit de pan en laat afkoelen.

6

Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien. Vet de quiche vorm in (24 cm) in en bekleed met het taart deeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

7

Verwarm de oven voor op 200 graden.

8

Snijd de camembert in dunne plakjes.

9

Klop de eieren met een garde goed los en voeg naar smaak zout en peper toe.

10

Verdeel de andijvie over de bodem van het taart deeg.

11

Giet hei ei mengsel eroverheen zodat alle andijvie bedekt is.

12

Verdeel daarna de plakjes camembert over de hartige taart en strooi als laatste de pijnboompitjes eroverheen.

13

Bak de hartige andijvie taart met camembert in 25 - 30 minuten mooi goudbruin in oven en serveer.


Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.