Pompoen stamppot met andijvie en champignons

Een kleurrijke veganistische en vegetarische pompoen stamppot met andijvie en kastanje champignons. Een gezonde en smaakvolle maaltijd met geroosterde pompoen.

Pompoen stamppot met andijvie en champignons

Een kleurrijke veganistische en vegetarische pompoen stamppot met andijvie en kastanje champignons. Een gezonde en smaakvolle maaltijd met geroosterde pompoen.

Een ideale manier om dagelijks meer groente binnen te krijgen is door de bekende aardappel te vervangen door andere groenten. Zoals in deze pompoen stamppot met andijvie, die één en al groenten is. Een heerlijke en kleurrijke stamppot die ook nog eens volledig veganistisch is. Het ‘slachten’ van je pompoen is altijd wel een klusje. Voor dit recept kan je zeker de schil eraan laten zitten. Belangrijk is dat je een heel scherp koksmes zoals deze gebruikt om de pompoen te snijden. Op deze manier gaat het het makkelijkste zonder dat je heel veel kracht hoeft te zetten.

Geroosterde pompoen

De meest smaakvolle (en de meest makkelijke) manier om pompoen te bereiden is door het te roosteren in de oven. Zo blijft alle smaak behouden. Door de pompoen ook nog te marineren met olijfolie en kruiden krijgt hij helemaal veel smaak. Andere recepten met geroosterde pompoen die het proberen waard zijn zijn deze salade met geroosterde pompoen en veldsla en deze pompoenspread.

Benodigde keuken materialen:
Koekenpan
– Ruime pan
Knoflookpers
Koksmes
Champignonborstel
Pureestamper

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pompoen stamppot met andijvie en champignons

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 1 grote pompoen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 50 gram walnoten
  • 1/2 halve krop andijvie
  • 100 ml sojamelk (ongezoet)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 teentje knoflook

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de pompoen. Snijd hem in vieren en verwijder de draden en de pitten.

3

Snijd de pompoen in grove stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Maak een marinade van de olijfolie, de chilivlokken, een snuf zout en het uitgeperste teentje knoflook.

5

Besprenkel de pompoen met de marinade.

6

Rooster de pompoen in de oven gedurende 30 minuten. Schep halverwege de pompoen een keer om.

7

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

8

Zet een koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de champignons toe en bak deze, terwijl je regelmatig omschud, in ongeveer 8 minuten bruin.

9

Snijd het hart uit de andijvie en snijd de rest vervolgens in hele dunne reepjes. Was daarna goed.

10

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

11

Pak een wat grotere pan. Doe hier de geroosterde pompoen in. Voeg de sojamelk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

12

Roer vervolgens ook de gesneden andijvie door de pompoenstamppot. Voeg zo nodig nog wat extra sojamelk toe om het wat smeuïger te maken.

13

Schep de pompoen stamppot op de borden en garneer met de gebakken champignons en de walnoten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.