Bananenbrood – of muffins

bananenbrood

Bananenbrood – of muffins

Regelmatig maak ik met de overrijpe bananen een bananenbrood- of bananenmuffins. Zo heb ik doordeweeks elke dag een plak bananenbrood om mee te nemen naar mijn werk als gezond tussendoortje. Ook als gezond ontbijt is dit recept van bananenbrood heel geschikt! Ik heb inmiddels een aantal variaties uitgeprobeerd, maar dit is tot nu toe mijn favoriete combinatie. Banaan, havermout, ei, kokos en gedroogde cranberry’s. Heerlijk!  En helemaal zonder toegevoegde suikers. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan variëren met de ingrediënten om zo jou favoriete versie te maken.

Voorraad bananenbrood maken

Ik vries vaak enkele plakken bananenbrood- of muffins in voor als ik het druk heb. Zo heb ik altijd een voorraadje bananenbrood liggen als gezond tussendoortje óf ontbijt! Je kunt hierbij een klassiek bananenbrood maken in een cakevorm zoals deze, waar je plakken van snijd en invriest. Of je maakt bananenbrood muffins in een muffinvorm zoals deze. Helemaal makkelijk om los in te vriezen en mee te nemen.

Benodigde keukenmaterialen:
Mengkom
Keukenmachine
Garde
Bakvorm of muffinvorm


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Bananenbrood - of muffins

By Anna Kaptein Serves: 1 brood of 12 muffins
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 150 gr havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 30 gr gemalen kokos + extra beetje voor garnering
  • 75 gr gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel agave siroop
  • scheutje amandel-kokos melk
  • mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe de havermout en de bananen in een keukenmachine maal deze fijn.

3

Meng vervolgens de havermout en bananen met en garde in een kom samen met de eieren, kokos en cranberry's en het mespunt zout. Voeg het bakpoeder en de amandel-kokosmelk toe en mix alles goed.

4

Vet een cakevorm of muffinvorm in en verdeel het beslag hierover. Bak in ongeveer 30 minuten af in de oven en test de gaarheid even met een satéprikker.

5

Besprenkel het bananenbrood na afkoelen en uit de vorm halen met de agavesiroop en garneer het met het restje geraspte kokos.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.