Bananenbrood – of muffins

bananenbrood

Bananenbrood – of muffins

Deze maand mocht ik tijdens de maandelijkse foodblogswap iets maken van Pauline van Pienskeuken. Pauline of Pien’s motto is ‘gezond genieten’. Een motto die heel goed bij mij past. Lekker eten, maar liefst wel gezond en zonder pakjes en zakjes. En dat dat heel goed kan bewijst ook Pauline op haar site, die boordevol heerlijke recepten staat voor alle momenten. Ik koos de appelmoes havermout muffins en gaf hier mijn eigen twist aanIn plaats van appelmoes gebruikte ik rijpe bananen en kokos. Net als de appelmoes havermout muffins een heerlijk én gezond tussendoortje.

Gezond tussendoortje

Bananenbrood- of bananenmuffins zijn als tussendoortje zeker een gezonde keus. In de vorm van muffins ook ideaal om mee te nemen. In deze variant gemaakt van bananen en kokos en in de variant van Pauline met appelmoes en koekkruiden. Maar uiteraard kun je ook heel goed zelf gaan variëren met ingrediënten die je nog hebt liggen om zo jou favoriete versie te maken.

Voorraad bananenbrood maken

Ik vries vaak enkele plakken bananenbrood- of muffins in voor als ik het druk heb. Zo heb ik altijd een voorraadje bananenbrood liggen als gezond tussendoortje óf ontbijt! Je kunt hierbij een klassiek bananenbrood maken in een cakevorm zoals deze, waar je plakken van snijd en invriest. Of je maakt bananenbrood muffins in een muffinvorm zoals deze. Helemaal makkelijk om los in te vriezen en mee te nemen.

Benodigde keukenmaterialen:
Mengkom
Keukenmachine
Garde
Bakvorm of muffinvorm


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Bananenbrood - of muffins

By Anna Kaptein Serves: 1 brood of 12 muffins
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 150 gr havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 30 gr gemalen kokos + extra beetje voor garnering
  • 75 gr gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel agave siroop
  • scheutje amandel-kokos melk
  • mespunt zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe de havermout en de bananen in een keukenmachine maal deze fijn.

3

Meng vervolgens de havermout en bananen met en garde in een kom samen met de eieren, kokos en cranberry's en het mespunt zout. Voeg het bakpoeder en de amandel-kokosmelk toe en mix alles goed.

4

Vet een cakevorm of muffinvorm in en verdeel het beslag hierover. Bak in ongeveer 30 minuten af in de oven en test de gaarheid even met een satéprikker.

5

Besprenkel het bananenbrood na afkoelen en uit de vorm halen met de agavesiroop en garneer het met het restje geraspte kokos.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.