Pruimen gevuld met crumble

6 augustus 2017
pruimen gevuld met crumble, pruimen, crumble, bakken, zondagbakdag, havermout, speltbloem

Nog eentje met pruimen dan. Omdat het volop pruimenseizoen is. En omdat ze zo lekker zijn. Zoals ik al eerder vertelde ben ik gek op crumbles, zoals bijvoorbeeld rabarber crumble. De combinatie van wat zuurder fruit met een zoete crumble is echt heerlijk. Pruimen zijn ook wat zuurder waardoor ze erg geschikt zijn voor een crumble.  In plaats van er een klassieke crumble van te maken, heb ik de pruimen gevuld met crumble. De pruim spreekt zo voor zichzelf en het ziet er super feestelijk uit. Ik eet het graag met een bolletje vanille ijs. Maar met volle kwark of een toefje slagroom is ook erg lekker.

Pruimen gevuld met crumble

Serves: 12 gevulde pruimen
Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • 8 pruimen (2 reserve)
  • 20 gram speltbloem
  • 40 gram havermout
  • 25 gram roomboter
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • eetlepel amandelschaafsel

Instructions

1

Was de pruimen.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3

Halveer de pruimen en verwijder voorzichtig de pitten.

4

Leg de halve pruimen met de bolle kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop.

5

Weeg het speltbloem, de havermout, de kokosbloesemsuiker en de boter af en doe samen in een kom. Voeg het snufje zout toe.

6

Kneed het tot en compact deeg.

7

Vul alle pruimen met het crumble deeg. Doe dit niet te netjes maar verkruimel het voorzichtig in de pruim en druk zachtjes aan.

8

Decoreer met een beetje amandelschaafsel.

9

Bak in het midden van de oven ongeveer 15 minuutjes.

10

Serveer warm.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.