Cantuccini van spelt
De heerlijke en knapperige cantuccini koekjes uit Italië gemaakt van speltmeel en kokosbloesemsuiker. Een gezonde versie van de cantuccini met een twist van venkelzaad.
Dit recept van gezonde cantuccini stond al lang op mijn to-make (of eigenlijk to-bake) lijstje. En vanochtend eindelijk geprobeerd, mijn eigen variatie van cantuccini met speltmeel, kokosbloesemsuiker en venkelzaad. Dit heerlijke van origine Italiaanse koekje vind ik erg lekker om als toetje te eten. Bij een kop koffie of thee. Na het eten heb ik vaak zin in iets zoets. Een heel toetje is dan vaak teveel of wil ik liever niet. In plaats daarvan neem ik dan graag deze cantuccini met een heerlijke twist van venkelzaad. Toch even wat lekker zoets en geen heel dessert. Maar ook op zondagochtend bij de koffie is deze gezondere variatie van dit Italiaanse koekje erg lekker. Even weer met je gedachten in Italië.
Het kneden van het cantuccini deeg van speltmeel
Het kneden van het deeg voor de cantuccini van spelt kun je heel gemakkelijk en snel met je handen doen. Wil je dit nou niet of hou je hier niet zo van dan zijn er tegenwoordig genoeg keukenmachines die echt goed de kneed functie van je kunnen overnemen. Mijn favoriet op kneedgebied is toch wel deze machine.
Koekjes recepten
Ben je na het maken van deze cantuccini van spelt op zoek naar meer lekkere en ietwat gezonde koekjes voor bij de koffie? Probeer dan ook eens dit recept van kokosmakronen met chocolade of deze havermout koekjes met cranberry’s.
Benodigde keukenmaterialen voor spelt cantuccini
– Beslagkom
– Kneedmachine
– Vershoudfolie
– Bakpapier

Cantuccini van spelt
Ingrediënten
- 100 gram speltmeel
- 125 gram speltbloem
- 75 gram kokosbloesemsuiker
- rasp van 1 citroen
- 2 stuks eieren
- theelepel bakpoeder
- theelepel venkelzaad
- 100 gram amandelen
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Weeg het meel, de bloem en de suiker af.
- Voeg samen in een mengkom en meng door elkaar.
- Weeg de amandelen af en hak grof.
- Voeg toe aan het droge mengsel.
- Voeg ook het zout, het venkelzaad en het bakpoeder toe.
- Mix alles door elkaar.
- Voeg de eieren toe en het citroenrasp toe en kneed het deeg goed.
- Verdeel het deeg in tweeën en rol er met je handen twee lange staven van.
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 15 minuten in het midden van de oven.
- Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes.
- Leg de koekjes op hun kant op de bakplaat en bak ze nog in 10 minuten af.
- Laat de cantuccini van spelt afkoelen vordat je ze serveert.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties