Cantuccini

Cantuccini, speltmeel, italiaans, koekje, koksobloesemsuiker, gezond, zondag bakdag

Dit recept van gezonde cantuccini stond al lang op mijn to-make lijstje. En vanochtend eindelijk geprobeerd, mijn eigen variatie van cantuccini met speltmeel, kokosbloesemsuiker en venkelzaad. Dit heerlijke van origine  Italiaanse koekje vind ik erg lekker om als toetje te eten. Bij een kop koffie of thee. Na het eten heb ik vaak zin in iets zoets. Een heel toetje is dan vaak teveel of wil je liever niet. In plaats daarvan neem ik dan graag een cantuccini. Toch even wat lekker zoets en geen heel dessert. Maar ook op zondagochtend bij de koffie is deze gezondere variatie van dit Italiaanse koekje erg lekker. Even weer met je gedachten in Italië.

Cantuccini

Recept uitprinten
Porties: 20 koekjes Kooktijd: 45 minuten

Ingredients

  • 100 gram speltmeel
  • 125 speltbloem
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren
  • tl bakpoeder
  • tl venkelzaad
  • 100 gram amandelen
  • snufje zout

Instructies

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Weeg het meel, de bloem en de suiker af.

3

Voeg samen in een mengkom en meng door elkaar.

4

Weeg de amandelen af en hak grof.

5

Voeg toe aan het droge mengsel.

6

Voeg ook het zout, het venkelzaad en het bakpoeder toe.

7

Mix alles door elkaar.

8

Voeg de eieren toe en het citroenrasp toe en kneed het deeg goed.

9

Verdeel het deeg in tweeën en rol er met je handen twee lange staven van.

10

Leg deze op een bakplaat met bakpapier.

11

Bak 15 minuten in het midden van de oven.

12

Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes.

13

Leg de koekjes op hun kant op de bakplaat en bak ze nog in 10 minuten af.

14

Laat afkoelen.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie