Kokosmakronen met chocolade

kokosmakronen met chocolade

Deze kokosmakronen met chocolade zijn simpel, bekend en erg lekker. En door de honing en chocolade net wat gezonder en net even anders. Alsof je een bounty aan het eten bent…

 

Recept uitprinten
Porties: 1 bakblik vol Kooktijd: 40 minuten

Ingredients

  • 200 gram gemalen kokos
  • 100 gram honing
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Splits de vier eieren en doe de eiwitten in een kom. (het eigeel gebruik je niet)

3

Klop de eiwitten samen met de honing stijf.

4

Schep de kokos er voorzichtig doorheen.

5

Verdeel het mengsel in kleine bolletjes en kneed er zachtjes ietwat langwerpige koekjes van en leg op de bakplaat.

6

Bak de kokosmakronen in het midden va de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

7

Laat de kokosmakronen geheel afkoelen en smelt de chocolade intussen au bain marie.

8

Doop de helft van de kokosmakronen in de gesmolten chocolade en laat hard worden voordat ze geserveerd worden.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.