Kokosmakronen met chocolade
Deze suikervrije kokosmakronen met chocolade zijn gezoet met honing en heb je super snel op tafel staan! Een heerlijk en makkelijk koekjes recept.
Deze suikervrije kokosmakronen met chocolade zijn super simpel en erg lekker. Ik heb honing gebruikt als gezond zoetmiddel zodat deze kokosmakronen vrij zijn van geraffineerde suikers. Door pure chocolade toe te voegen aan de kokosmakronen is het net alsof je een gezonde bounty aan het eten bent.
Rustieke of strakke kokosmakronen?
Voor het maken van deze kokosmakronen heb je eigenlijk alleen een handmixer zoals deze of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (mijn favoriet!) nodig. Daarna kun je de het deeg van de kokosmakronen heel gemakkelijk met een lepel op het bakblik scheppen Wil je nu liever wat strakkere en gelijkmatige kokosmakronen? Schep het deeg van de kokosmakronen dan met een ijsschep zoals deze in mooie gelijkmatige bolletjes op het bakblik. Zo zien ze er super strak en professioneel uit.
Recepten voor gezondere koekjes
Koekjes zijn natuurlijk nooit gezond, maar als je toch graag koekjes wil maken dan is het wel zo fijn als de koekjes nét iets gezonder zijn dan gewone koekjes. Maak naast deze gezonde kokosmakronen met chocolade bijvoorbeeld ook eens deze gezonde havermoutkoekjes met cranberry’s. Beide recepten zijn niet gezoet met suiker maar met honing of agavesiroop.
Benodigde keukenmaterialen voor gezonde kokosmakronen
– Mengkom
– Handmixer
– Ijsschep
– Spatel

Kokosmakronen met chocolade
Ingrediënten
- 200 gram gemalen kokos
- 100 gram honing
- 4 stuks eieren
- 200 gram pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Splits de vier eieren en doe de eiwitten in een kom. (het eigeel gebruik je niet)
- Klop de eiwitten samen met de honing stijf.
- Schep de kokos er voorzichtig doorheen.
- Verdeel het mengsel in kleine bolletjes en kneed er zachtjes ietwat langwerpige koekjes van en leg op de bakplaat.
- Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de kokosmakronen geheel afkoelen en smelt de chocolade intussen au bain marie.
- Doop de helft van de kokosmakronen in de gesmolten chocolade en laat de chocolade weer hard worden voordat je ze serveert.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties