Bakken

Kokosmakronen met chocolade

Deze kokosmakronen met chocolade zijn super simpel en erg lekker.  Ik heb honing gebruikt als gezond zoetmiddel zodat deze kokosmakronen vrij zijn van geraffineerde suikers. Door pure chocolade toe te voegen aan de kokosmakronen is het net alsof je een gezonde bounty aan het eten bent.

Deze suikervrije kokosmakronen met chocolade zijn super simpel en erg lekker.  Ik heb honing gebruikt als gezond zoetmiddel zodat deze kokosmakronen vrij zijn van geraffineerde suikers. Door pure chocolade toe te voegen aan de kokosmakronen is het net alsof je een gezonde bounty aan het eten bent…

Kokosmakronen met chocolade

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 bakblik vol
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gemalen kokos
  • 100 gram honing
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Splits de vier eieren en doe de eiwitten in een kom. (het eigeel gebruik je niet)

3

Klop de eiwitten samen met de honing stijf.

4

Schep de kokos er voorzichtig doorheen.

5

Verdeel het mengsel in kleine bolletjes en kneed er zachtjes ietwat langwerpige koekjes van en leg op de bakplaat.

6

Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

7

Laat de kokosmakronen geheel afkoelen en smelt de chocolade intussen au bain marie.

8

Doop de helft van de kokosmakronen in de gesmolten chocolade en laat de chocolade weer hard worden voordat je ze serveert.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.