Havermoutkoekjes met cranberry’s
Suikervrije en gezonde havermoutkoekjes met cranberry’s die je zonder schuldgevoel kunt bakken én eten. Deze koekjes zijn daarnaast ook super makkelijk om te maken en erg voedzaam. Met havermout, vijgen, kokos en cranberry’s.
Het is weer zondag en dus bakdag! Ik kan al dagen van tevoren nadenken over wat ik ga maken op zondag. Meestal wordt het dan iets waar ik al een tijdje erg veel zin in heb. Havermoutkoekjes met cranberry’s is zo’n favoriet recept. Eigenlijk heb ik twee favoriete recepten met havermout. Flapjacks en havermoutkoekjes. Het grote verschil tussen deze twee recepten is dat de flapjacks mét toegevoegde suiker is en deze havermoutkoekjes zonder toegevoegde suikers zijn. Omdat ik vorige week al die heerlijk plaatcake met een hoop suiker heb gemaakt, kies ik nu voor een gezonde variant. De flapjacks ga ik ook nog een keer met jullie delen!
Havermout cranberry koekjes zonder suiker
Deze havermout cranberry koekjes zonder suiker zijn ook erg geschikt als tussendoortje op je werk. De havermout zorgt sneller voor een vol gevoel en geeft langzaam energie af en doordat je geen suiker toegevoegd is het helemaal een gezond tussendoortje. Een koekje die je dus zonder schuldgevoel kan eten. Dit recept is voor ongeveer 16 koekjes. Eet je ze niet allemaal gelijk op? Vries ze dan in in porties van 2, zodat je dagelijks je verse havermout koekjes zonder suiker kan meenemen naar je werk.
Gezonde en suikervrije tussendoortjes
Ben je na het maken van deze havermout cranberry koekjes zonder suiker op zoek naar meer gezonde en suikervrije koeken of tussendoortjes? Probeer ook eens deze spelt eierkoeken of deze hartige pompoen muffins.
Het kneden van de havermoutkoekjes
Het kneden van het deeg van deze havermoutkoekjes met cranberry’s kun je heel gemakkelijk en snel met je handen doen. Wil je dit nou niet of hou je hier niet zo van dan zijn er tegenwoordig genoeg keukenmachines die echt goed de kneed functie van je kunnen overnemen. Mijn favoriet op kneedgebied is toch wel deze machine. Het maken van de koekjes kun je gewoon met je handen doen door balletjes van het deeg te maken en deze plat te drukken. Wil je iets nettere en plattere havermoutkoejes? Gebruik dan een ronde koekjesvorm zoals deze.
Havermoutkoekjes met cranberry’s
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 100 gram biologische roomboter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 2 eetlepels agave siroop
- 75 gram gedroogde cranberry’s
- 5 stuks gedroogde vijgen
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Snijd de vijgen heel fijn.
- Meng in een kom of in de keukenmachine de havermout, boter en agavesiroop. Wanneer de boter nog iets te hard is, laat hem een beetje smelten.
- Voeg de cranberry’s, vijgenstukjes, kokos en snufje zout toe.
- Maak er stevige balletjes van en druk ze voorzichtig een beetje plat op een bakplaat met bakpapier. Als je graag wat nettere koekjes wilt, gebruik dan een ronde koekvorm, vul deze met het deeg en druk goed aan.
- Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Zet de oven iets lager wanneer ze te hard gaan.
- Laat de havermoutkoekjes met cranberry’s helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Havermoutkoekjes zijn erg kwetsbaar en kruimelig.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
1 Reactie
Havermoutkoekjes met gedroogd fruit - Pienskeuken
12 november 2023 at 14:44[…] je van je passie je werk kunt maken. Tijdens mijn zoektocht op haar site vond ik een aantrekkelijk havermoetkoekje. Ik maakte er voedzame havermoutkoekjes met gedroogd fruit van. Voedzaam zijn ze zeker door de […]