Bakken

Havermoutkoekjes met cranberry’s

Suikervrije en gezonde havermoutkoekjes met cranberry's die je zonder schuldgevoel kunt bakken én eten. Deze koekjes zijn daarnaast ook super makkelijk om te maken en erg voedzaam. Met havermout, vijgen, kokos en cranberry's.

Het is weer zondag en dus bakdag! Ik kan al dagen van tevoren nadenken over wat ik ga maken op zondag. Meestal wordt het dan iets waar ik al een tijdje erg veel zin in heb. Havermoutkoekjes met cranberry’s is zo’n favoriet recept. Eigenlijk heb ik twee favoriete recepten met havermout. Flapjacks en havermoutkoekjes. Het grote verschil tussen deze twee recepten is dat de flapjacks mét toegevoegde suiker is en deze havermoutkoekjes zonder toegevoegde suikers zijn. Omdat ik vorige week al die heerlijk plaatcake met een hoop suiker heb gemaakt, kies ik nu voor een gezonde variant. De flapjacks ga ik ook nog een keer met jullie delen!  Deze  koekjes zijn ook erg geschikt als tussendoortje op je werk. De havermout zorgt sneller voor een vol gevoel en geeft langzaam energie af en doordat je geen suiker toegevoegd is het helemaal een gezond tussendoortje.

Op zoek naar meer gezonde en suikervrije koeken of tussendoortjes? Probeer ook eens deze spelt eierkoeken.

Havermoutkoekjes met cranberry's

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: ongeveer 16 koekjes
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr havermout
  • 100 gr biologische roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 2 eetlepels agave siroop
  • 75 gr gedroogde cranberry's
  • 5 gedroogde vijgen
  • snufje zout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Snijd de vijgen heel fijn.

3

Meng in een kom of in de keukenmachine de havermout, boter en agavesiroop. Wanneer de boter nog iets te hard is, laat hem een beetje smelten.

4

Voeg de cranberry's, vijgenstukjes, kokos en snufje zout toe.

5

Maak er stevige balletjes van en druk ze voorzichtig een beetje plat op een bakplaat met bakpapier. Als je graag wat nettere koekjes wilt, gebruik dan een ronde koekvorm, vul deze met het deeg en druk goed aan.

6

Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Zet de oven iets lager wanneer ze te hard gaan.

7

Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Havermoutkoekjes zijn erg kwetsbaar en kruimelig.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.