Hoe maak je een kokosnoot open?

hoe maak je ene kokosnoot open, kokosnoot openen, kokosnoot, gezond, instructie, openmaken, vers

Als ik over de markt loop en ik zie hele kokosnoten liggen, dan wil ik ze altijd kopen. Verse stukken kokosnoot vind ik altijd zo heerlijk ruiken en eruit zien. En je kan er zoveel lekkere dingen mee maken. Maar dan heb je er een gekocht. Wat dan? Hoe maak je een kokosnoot open? Dat dacht ik ook de eerste keer dat ik in een opwelling een kokosnoot had gekocht. Na veel erover te hebben opgezocht en gelezen ben ik het gewoon gaan proberen. En ja, het valt inderdaad vies tegen de eerste keer. Maar je moeite wordt achteraf wel beloond, want het is heerlijk zo’n vers stuk kokosnoot.

Omdat het toch wel heel leuk is om je eigen kokosnoot open te maken en te eten, hierbij mijn beste methode voor hoe je een kokosnoot open maakt.

Benodigdheden:
– kurkentrekker
– theezeefje
– hamer
– theedoek
– beker
– scherp mesje

Stap 1:
Een kokosnoot heeft 3 ogen. Zoek het meeste zachte oog uit en draai hier de kurkentrekker in zodat er een gat ontstaat. Leg het theezeefje over de beker en laat via het gaatje de kokosmelk in de beker lopen totdat je alles hebt opgevangen.

Stap 2:
Wikkel de kokosnoot in een oude theedoek en leg hem op een degelijke ondergrond (bijvoorbeeld buiten op het terras) en geef er enkele korte tikken op met een hamer totdat je je kokosnoot in mooie stukjes hebt.

Stap 3:
Verwijder met een scherp mesje de bruine schil van de kokosnoot (het mesje kan je er precies tussen steken.)

Stap 4:
Je hebt nu prachtige stukken verse kokosnoot die je gelijk kunt eten of verwerken. Bijvoorbeeld in heerlijke zelfgemaakte granola.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.