Hoe maak je een kokosnoot open?

27 september 2016 (Laatst bijgewerkt: 3 oktober 2022)
Hoe maak je een kokosnoot open? Het openen van een kokosnoot is nog niet zo eenvoudig. Met deze handleiding en stappenplan gaat het je zeker lukken!

Hoe maak je een kokosnoot open?

Hoe maak je een kokosnoot open? In 4 makkelijke stappen leg ik het je uit. De benodigdheden hiervoor heeft iedereen in huis, dus durf jij het aan?

Als ik over de markt loop en ik zie hele kokosnoten liggen, dan wil ik ze altijd kopen. Verse stukken kokosnoot ruiken zo heerlijk en zien er zo prachtig uit. Je kan ook zoveel lekkere dingen maken van verse kokosnoot. Maar dan heb je er een gekocht. Wat dan? Hoe maak je een kokosnoot open? Dat was ook precies wat ik de eerste keer dacht toen ik de kokosnoten had gekocht. Hoe maak ik deze kokosnoten open? Na veel te hebben gelezen over het openmaken van kokosnoten  ben ik het gewoon gaan proberen. En ja, het valt inderdaad tegen de eerste keer dat je je eigen kokosnoot openmaakt. Maar je moeite wordt achteraf zeker beloond. Want niets lekkerder dan een verse, zelf opengemaakte kokosnoot.

Benodigdheden bij het openmaken van een kokosnoot:

Allereerst heb je een aantal huis, tuin en keuken attributen nodig voor het openmaken van de kokosnoot, zoals:

Benodigdheden:
kurkentrekker (zoals deze)
theezeefje (zoals deze)
hamer (zoals deze)
– theedoek
– beker
scherp mesje (zoals deze)

Open in 4 stappen zelf je kokosnoot:

Stap 1:
Een kokosnoot heeft 3 zogenoemde  ‘ogen’. Zoek het meeste zachte oog uit en draai hier de kurkentrekker in zodat er een gat ontstaat. Leg het theezeefje over een beker en laat via het gaatje de kokosmelk in de beker lopen totdat je alle kokosmelk hebt opgevangen.

Stap 2:
Wikkel de kokosnoot in een oude theedoek en leg hem op een degelijke ondergrond (bijvoorbeeld buiten op het terras) en geef er enkele korte tikken op met een hamer totdat je je kokosnoot in mooie stukjes hebt.

Stap 3:
Verwijder met een scherp mesje de bruine schil van de kokosnoot (het mesje kan je er precies tussen steken.)

Stap 4:
Hoe maak je een kokosnoot open? Nou zo! Je hebt nu prachtige stukken verse kokosnoot die je gelijk rauw kunt eten of verwerken in bijvoorbeeld deze heerlijke zelfgemaakte granola.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.