Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola van noten, kokos en havermout. Geen lekkerder ontbijt dan yoghurt met homemade granola. Vrij van geraffineerde suikers en daardoor een stuk gezonder dan granola uit de winkel.

Zelfgemaakte granola

Niks lekkerder dan je dag te beginnen met zelfgemaakte granola. Het liefst zelfs met verse stukken kokos. Een goede en gezonde start van de dag.

Ik kan in het weekend ’s ochtends wakker worden en echt heel veel zin hebben in zelfgemaakte granola. Sinds ik eenmaal granola zelf ben gaan maken, vind ik de granola die je kan kopen ook veel minder lekker. Ik maak de granola van verschillende noten, kokos en havermout. En met honing of agavesiroop, waardoor hij vrij is van geraffineerde suikers en daardoor een stuk gezonder. Het is wel even werk en we eten het doorgaans ook binnen één weekend allemaal op, waardoor ik het ook niet elk weekend maak.

Verse kokos

Het lekkerst en leukst is om het te maken met een hele kokosnoot die je nog helemaal zelf moet openmaken. Maar daar moet je wel de tijd voor hebben. Hoe je dat moet doen, dat lees je hier, waar ik het stap voor stap uitleg.

Mocht je nou wat minder tijd hebben, neem dan gemalen kokos of kokos vlokken. Ook erg lekker.

Zelfgemaakte granola

By Anna Kaptein Serves: een bakplaat vol
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 40 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 1 kokosnoot of 40 gram gemalen kokos
  • 100 gr gemengde noten
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 100 gr havermout
  • 100 gr gedroogde cranberry's
  • 7 eetlepels honing of agavesiroop

Instructions

1

Open de kokosnoot en snijd in stukjes (alleen wanneer je een hele kokosnoot gebruikt).

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Hak de noten fijn.

4

Meng alle ingrediënten, behalve de cranberry's, door elkaar in een kom en verspreid het mengsel over een bakplaat met bakpapier.

5

Schuif in de oven en zet de timer op 40 minuten.

6

Haal wel elke 10 minuten de bakplaat er uit om het mengsel nogmaals door elkaar te mengen.

7

Wanneer jij vind dat de granola de juiste kleur heeft bereikt is het klaar.

8

Laat de granola afkoelen en voeg cranberry's erbij.

9

Bewaar in een luchtdichte pot.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Miranda
    21 april 2020 at 15:47

    Heerlijke granola, deze nu voor de tweede keer gemaakt. Top, wil geen andere meer!!

    • Reageer
      Anna
      22 april 2020 at 08:02

      Wat fijn om te horen! Dank voor je berichtje 🙂

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.