Ontbijt

Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola van noten, kokos en havermout. Geen lekkerder ontbijt dan yoghurt met homemade granola. Vrij van geraffineerde suikers en daardoor een stuk gezonder dan granola uit de winkel.

Ik kan in het weekend ’s ochtends wakker worden en echt heel veel zin hebben in zelfgemaakte granola. Sinds ik eenmaal granola zelf ben gaan maken, vind ik de granola die je kan kopen ook veel minder lekker. Ik maak de granola van verschillende noten, kokos en havermout. En met honing of agavesiroop, waardoor hij vrij is van geraffineerde suikers en daardoor een stuk gezonder. Het is wel even werk en we eten het doorgaans ook binnen één weekend allemaal op, waardoor ik het ook niet elk weekend maak. Het lekkerst en leukst is om het te maken met een hele kokosnoot die je nog helemaal zelf moet openmaken. Maar daar moet je wel de tijd voor hebben. Hoe je dat moet doen, dat lees je hier, waar ik het stap voor stap uitleg.

Mocht je nou wat minder tijd hebben, neem dan gemalen kokos of kokos vlokken. Ook erg lekker.

Zelfgemaakte granola

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: een bakplaat vol
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kokosnoot of 40 gram gemalen kokos
  • 100 gr gemengde noten
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 100 gr havermout
  • 100 gr gedroogde cranberry's
  • 7 eetlepels honing of agavesiroop

Instructies

1

Open de kokosnoot en snijd in stukjes (alleen wanneer je een hele kokosnoot gebruikt).

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Hak de noten fijn.

4

Meng alle ingrediënten, behalve de cranberry's, door elkaar in een kom en verspreid het mengsel over een bakplaat met bakpapier.

5

Schuif in de oven en zet de timer op 40 minuten.

6

Haal wel elke 10 minuten de bakplaat er uit om het mengsel nogmaals door elkaar te mengen.

7

Wanneer jij vind dat de granola de juiste kleur heeft bereikt is het klaar.

8

Laat de granola afkoelen en voeg cranberry's erbij.

9

Bewaar in een luchtdichte pot.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.