Boekweit bieten pannenkoeken
Kleurrijke boekweit bieten pannenkoeken. Zonder schuldgevoel heerlijk pannenkoeken eten? Het kan met deze glutenvrije pannenkoeken met rode biet.
Boekweit pannenkoeken
Boekweit is een plant die geteeld wordt voor zijn zaden. Boekweit is geen graansoort en bevat daarom geen gluten. Boekweit is daarom een zeer geschikt alternatief is een glutenvrij dieet of als je gewoon wat minder gluten wilt eten. Naast boekweit is ook amandelmeel een goed glutenvrij alternatief, zoals bijvoorbeeld in dit recept van glutenvrije appel cake. Ik eet boekweit regelmatig omdat ik het lekker, gezond en voedzaam vind. Ook varieer ik graag met meelsoorten. Voor deze boekweit pannenkoeken met rode biet heb ik boekweit volkoren meel gebruikt, waardoor de pannenkoeken lekker voedzaam zijn. Zelf bak ik mijn pannenkoeken graag in een speciale pannenkoekenpan zoals deze, omdat die gewoon lekker licht en wendbaar zijn. maar een gewone koekenpan kan natuurlijk ook prima.
Rode bieten pannenkoeken
Door rode biet in je pannenkoeken te verwerken krijg je prachtige roze rode pannenkoeken. Een lust voor het oog. Maar naast een mooie kleur is het ook een ideale manier om groenten in je pannenkoeken te verwerken. Dat maakt de pannenkoeken ook een stuk gezonder. Een ideale manier om je kinderen ongemerkt wat extra groenten te laten eten. Deze boekweit bieten pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch of onderdeel van het avondeten. De pannenkoeken zijn namelijk ook in combinatie met hartig erg lekker. Sowieso fan van pannenkoeken? Probeer dan ook eens deze volkoren spelt pancakes. Ook een voedzaam en lekker begin van je dag.
Benodigde keukenmaterialen voor boekweit bieten pannenkoeken
– Mengkom
– Keukenmachine
– Pannenkoekenpan of Koekenpan
– Middel grote pan
Boekweit bieten pannenkoeken
Ingrediënten
- 300 gram rode bieten
- 150 gram boekweitmeel
- 2 stuks eieren
- 350 ml melk
- snufje zout
- zonnebloemolie
Instructies
- Schil de bieten. Zet een pan met ruim water op het vuur en laat de bieten in 1,5 tot 2 uur (bij winterbieten) of in 30 minuten (bij zomerbieten) gaar koken. Test met een vork de gaarheid. Giet ze af als ze gaar zijn en laat afkoelen.
- Doe het boekweit meel in een mengkom. Meng de eieren met een vork door het boekweitmeel.
- Doe de bieten samen met de melk en een snufje zout in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
- Voeg daarna ook het boekweitmeel met de eieren toe en mix goed door totdat het beslag weer glad is.
- Zet een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur.
- Schep 1 lepel beslag in de pan als de olie goed heet is.
- Draai de bieten pannenkoek om in de pan als de bovenkant goed droog is.
- Laat nog 1 minuut aan de andere kant bakken tot beide kanten goudbruin zijn.
- Herhaal deze stappen totdat al je beslag op is.
- Serveer de boekweit bieten pannenkoeken gelijk of bewaar ze afgedekt in de koelkast voor een later tijdstip.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties