Snijbiet roerbakken met noedels en ei
Lekker en gezond hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Je kunt je snijbiet roerbakken met noedels en ei bijvoorbeeld. Een heerlijke en snelle vegetarische maaltijd.
Snijbiet roerbakken
Snijbiet is een bladgroente die heel geschikt is om te roerbakken. Gebruik hiervoor bij voorkeur een gietijzeren wok zoals deze. het koken in een gietijzeren pan heeft veel voordelen en is ook gezonder. Daarnaast behoud op deze manier goed zijn smaak en kleur en is ook zo klaar. Je kunt snijbiet qua bereiding goed vergelijken met spinazie, alleen is het blad vaak wat steviger en de smaak wat bitterder. Snijbiet heeft vaak de meest prachtige kleuren stelen en het is gelukkig steeds makkelijker verkrijgbaar.
Snijbiet met miso
Miso is een smaakmaker uit de Japanse keuken en is gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een dikke pasta die je heel goed kunt gebruiken in sauzen of marinades . In deze wokschotel met snijbiet is de miso ook de smaakmaker, samen met de gember en de knoflook. Ken je miso nog niet? Dan is het zeker het proberen waard!
Vegetarische snijbiet recepten
Als je eenmaal de snijbiet geprobeerd hebt is de kans groot dat je er vaker mee gaat koken. Ontdek naast het roerbakken van snijbiet wat je er nog meer mee kunt maken. Zoals bijvoorbeeld deze plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten. Of deze pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes.
Benodigde keukenmaterialen voor roergebakken snijbiet
– Koekenpan
– Wok
– Vergiet
– Koksmes
– Middelgrote pan

Snijbiet roerbakken met noedels en ei
Ingrediënten
- 400 gram snijbiet
- 150 gram woknoedels
- 3 stuks eieren
- 75 gram gezouten cashewnoten
- 2 cm gember geschild
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel bruine miso
- 300 ml kokend water
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Instructies
- Was de snijbiet goed en snijd in repen.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
- Schil de gember en de knoflook en snipper beide heel fijn.
- Zet een wok met de zonnebloemolie op hoog vuur.
- Voeg de gember en de knoflook toe als de olie heet is.
- Voeg na 1 minuut ook de snijbiet toe.
- Roerbak de snijbiet 3 minuten op hoog vuur terwijl je deze regelmatig omschept.
- Los ondertussen de miso op in het kokendhete water zodat je een miso bouillon krijgt.
- Voeg de woknoedels en de miso bouillon toe aan de snijbiet en roer goed door.
- Wok alles samen totdat de miso bouillon is opgenomen door de noedels.
- Tik daarna de eieren boven de wok kapot en roer deze gedurende 1 minuut mee. Zorg dat het ei nog smeuïg blijft dus zet het vuur op tijd uit!
- Breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.
- Serveer de gewokte snijbiet met noedels en ei en bestrooi met de cashewnoten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties