Snijbiet roerbakken met noedels en ei

Lekker en gezond hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Daar is deze roer gebakken snijbiet met noedels en ei een goed voorbeeld van. Een heerlijk en snel vegetarisch hoofdgerecht.

Snijbiet roerbakken met noedels en ei

Lekker en gezond hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Daar is deze roer gebakken snijbiet met noedels en ei een goed voorbeeld van. Een heerlijk en snel vegetarisch hoofdgerecht.

Snijbiet roerbakken

Snijbiet is een bladgroente die heel geschikt is om te roerbakken. Het behoud op deze manier goed zijn smaak en kleur en is ook zo klaar. Je kunt snijbiet qua bereiding goed vergelijken met spinazie, alleen is het blad vaak wat steviger en de smaak wat bitterder. Snijbiet heeft vaak de meest prachtige kleuren stelen en het is gelukkig steeds makkelijker verkrijgbaar.

Miso

Miso is een smaakmaker uit de Japanse keuken en is gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een dikke pasta die je heel goed kunt gebruiken in sauzen of marinades . In deze wokschotel met snijbiet is de miso ook de smaakmaker, samen met de gember en de knoflook. Ken je miso nog niet? Dan is het zeker het proberen waard!

Snijbiet recepten

Als je eenmaal de snijbiet geprobeerd hebt is de kans groot dat je er vaker mee gaat koken. Ontdek naast het roerbakken van snijbiet wat je er nog meer mee kunt maken. Zoals bijvoorbeeld deze plaattaart van snijbiet, geitenkaas en hazelnoten. Of deze pasta met snijbiet pesto en oven gedroogde tomaatjes.

* Dit bericht bevat een affiliate link.

Snijbiet roerbakken met noedels en ei

By Anna Kaptein Serves: 2 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 10 minuten Total Time: 20 minuten

Ingredients

  • 400 gram snijbiet
  • 150 gram woknoedels
  • 3 eieren
  • 75 gram cashewnoten
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel miso
  • 300 ml kokend waterwater
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructions

1

Was de snijbiet goed en snijd in repen.

2

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.

3

Schil de gember en de knoflook en snipper beide heel fijn.

4

Zet een wok met de zonnebloemolie op hoog vuur.

5

Voeg de gember en de knoflook toe als de olie heet is.

6

Voeg na 1 minuut ook de snijbiet toe.

7

Roerbak de snijbiet 3 minuten op hoog vuur terwijl je deze regelmatig omschept.

8

Los ondertussen de miso op in het kokendhete water zodat je een miso bouillon krijgt.

9

Voeg de woknoedels en de miso bouillon toe aan de snijbiet en roer goed door.

10

Wok alles samen totdat de miso bouillon is opgenomen dor de noedels.

11

Tik daarna de eieren boven de wok kapot en roer deze gedurende 1 minuut mee. Zorg dat het ei nog smeuïg blijft dus zet het vuur op tijd uit!

12

Breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.

13

Serveer de gewokte snijbiet met noedels en ei en bestrooi met de cashewnoten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.