Pasta met witte asperges en doperwten

23 juni 2023 (Laatst bijgewerkt: 4 september 2023)
Een smaakvolle vegetarische pasta met witte asperges, doperwten, gemarineerde tomaatjes en verse basilicum. Een heerlijk vegetarisch pasta recept.

Pasta met witte asperges en doperwten

Een smaakvolle vegetarische pasta met witte asperges, doperwten, gemarineerde tomaatjes en verse basilicum. Een heerlijk vegetarisch pasta recept.

Vegetarische pasta met witte asperges

De lente brengt een overvloed aan verse groenten én de koningin van het seizoen, de witte asperge, schittert in deze vegetarisch pasta. In veel pasta recepten met witte asperges vind je spekjes, ham of zalm. Maar in deze vegetarische pasta met witte asperges zijn genoeg andere smaakmakers toegevoegd, zoals ui, knoflook, rode peper, gemarineerde tomaatjes en verse basilicum, waardoor je vlees of vis zeker niet zult missen.

Tagliatelle met witte asperges

Uiteraard kan je voor deze pasta met witte asperges elke pasta soort kezen die je maar wilt. Echter is tagliatelle, met zijn lange, brede linten, zonder twijfel de perfecte partner voor witte asperges. De fluweelzachte smaak en textuur van tagliatelle vormt een harmonieus huwelijk met de subtiele zoetheid van de asperges, Dus, als je wilt genieten van een perfecte combinatie van smaken en texturen, kies dan voor tagliatelle met witte asperges. Omdat tagliatelle vanwege zijn lange, brede en glibberige linten niet de meest handige pasta is om te koken, is het aan te raden een handige pasta pan zoals deze hiervoor te gebruiken.

Vegetarische recepten met witte asperges

Ben je na het maken en eten van deze pasta met witte asperges en doperwten op zoek naar meer vegetarische recepten met witte asperges? Probeer dan ook eens deze gegratineerde witte asperges of deze vegetarische witte asperges met daslook boter.

Benodigde keukenmaterialen voor pasta met witte asperges

Ruime pan
Koksmes
Pasta pan
Snij plank

Een smaakvolle vegetarische pasta met witte asperges, doperwten, gemarineerde tomaatjes en verse basilicum. Een heerlijk vegetarisch pasta recept.

Pasta met witte asperges

Anna Kaptein
Een smaakvolle vegetarische pasta met witte asperges, doperwten, gemarineerde tomaatjes en verse basilicum. Een heerlijk vegetarisch pasta recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Veganistisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram witte asperges
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 200 gram doperwten diepvries
  • 110 gram gemarineerde tomaten
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 10 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Schil de witte asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes van ongeveer 3-4 cm lang.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Snipper de rode ui, de knoflook en de rode peper en verwijder de zaadlijsten.
  • Voeg de rode ui, knoflook en rode peper toe en fruit deze een paar minuten aan.
  • Voeg de gesneden aspergestukjes, de witte wijn, de groentebouillon en de slagroom toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan maar zorg dat het vocht met de asperge stukjes erin net blijft koken.
  • Kook de witte asperges 12 minuten en proef dan of ze gaar zijn. Laat ze zo nodig nog iets langer koken.
  • Voeg in de laatste 5 minuten de doperwten toe en kook deze 5 minuten mee.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met licht gezouten water. Giet de pasta af wanneer deze al dente is.
  • Snijd ondertussen de gemarineerde tomaatjes in stukjes en de verse basilicum blaadjes in reepjes.
  • Voeg de gesneden tomaatjes toe aan de saus en meng goed door.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de saus de pasta goed bedekt.
  • Breng de pasta op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Serveer de pasta met witte asperges direct en garneer met de verse gesneden basilicumblaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.