Volkoren spelt pancakes
Deze zondag geen taart , cake of koekjes, maar een lekker ontbijtje! Pannenkoeken zijn lekker, maar volkoren spelt pancakes zijn lekkerder en geven je echt dat zondagochtendontbijt gevoel. Daarnaast vind ik het erg leuk om te maken en zien ze er zo heerlijk uit. Om het toch een beetje gezond te houden heb ik volkoren speltmeel gebruikt, zodat je er even op vooruit kunt. Met beleg kan je het ook zo gek maken als je zelf wilt. Honing, jam, stroop of gewoon toch lekker suiker. Ook lekker als frisse tegenhanger van de spelt pancakes is een fruit salade van fruit wat je in huis hebt. Wil je liever glutenvrij ontbijten maar wel graag pancakes of pannenkoeken eten? Probeer dan deze boekweit bieten pannenkoeken of deze bananen pannenkoeken.
Speciale pancake pan
Voor het maken van pancakes heb je tegenwoordig hele handige speciale pancake koekenpannen zoals deze pan. Maar dit is zeker geen vereiste. Een gewone koekenpan waarin je met een lepel voorzichtig drie hoopjes beslag doet volstaat nog steeds prima voor heerlijk spelt pancakes.
Benodigde keukenmaterialen:
– Mengkommen
– Bolzeef
– Koekenpan of pancake pan
– Handmixer
– Garde
– Spatel
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Volkoren spelt pancakes
Ingredients
- 200 gr volkoren speltmeel
- 50 gr speltbloem
- 6 eieren
- 300 ml karnemelk
- theelepel kaneel
- snufje zout
- 1 eetlepel bakpoeder
Instructions
Splits de eieren en vang het eigeel en het eiwit in aparte kommen op.
Klop het eigeel en de karnemelk kort met een mixer of garde.
Zeef het meel en de bloem en meng met het bakpoeder.
Voeg het meel met bakpoeder geleidelijk toe aan het eigeel mengsel en mix het tot een egaal beslag.
Voeg de kaneel en het zout toe.
Klop de eiwitten met een mixer stijf in een vetvrije kom.
Spatel de stijve eiwitten voorzichtig door het beslag.
Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Maak met een lepel drie gelijke hoopjes beslag in de pan wanneer de olie op temperatuur is.
Draai de drie pancakes om wanneer de onderkant mooi bruin is.
Herhaal dit tot het beslag op is.
Notes
Pancakes zijn ook heerlijk om koud te eten of een dag te bewaren.
2 Reacties
Anne
9 oktober 2016 at 14:45Oh heerlijk, ziet er echt goed uit en ik zie steeds meer recepten met karnemelk voorbij komen. Ik wil dat ook gaan proberen (ben zelf niet zo’n karnemelkfan).
Anna
10 oktober 2016 at 07:50Je proeft uiteindelijk helemaal niks van de karnemelk en het wordt er wel luchtiger door:)